EYT'lilere bankalardan kötü haber! O ödemeler yapılmayacak!

EYT'liler için bazı konularda hayal kırıklığı yaşanırken bankalardan da kötü haberler gelmeye başladı. Bankaların 15 Bin TL maaş promosyonu ödemesi yapacakları iddia ediliyordu. O iddialar da gerçek çıkmadı.
EYT'lilere bankalardan kötü haber! O ödemeler yapılmayacak!

EYT ile alakalı kanun teklifinin TBMM Başkanlığına verilmesiyle tartışmalar başladı. EYT'lilerin bazı talepleri bu kanun teklifi ile karşılanmazken yeni gelişmeler moralleri bozmaya devam ediyor. EYT'liler kademeli prim sistemi ile emekli olabilecekler. Bu da kendilerini 5000 gün için hazırlayanlar için adeta şok oldu. Yaklaşık 1 milyon EYT'li bu sistemden dolayı ilk etapta emekli olmayı beklerken emekli olamayacaklar. Staj ve çıraklık sürelerinin sigorta başlangıcından sayılmayacağı biliniyordu. Bunun üzerine kısmi emeklilik de EYT'de yer almadı. 50 ve 55 yaş için kısmi emeklilik hakkı verilmezken son olarak bankalardan kötü haber geldi. 

BANKALAR 15 BİN TL MAAŞ PROMOSYONU VERECEKTİLER!

EYT'lilerin sisteme girecek olmasından dolayı bankaların emekli maaş promosyonlarında rekabete başlayacakları ve bunun için de hazırlık yapıldığı bizzat bankacılık kaynaklarından kamuoyuna bildirilmişti. Hatta emekli maaş promosyonlarının EYT'lilere özel olarak 15 - 20 Bin TL seviyesine çıkacağı iddia edilmişti. Bankaların Şubat ayı emekli maaş promosyonu kampanyalarını açıklamaya başlamalarıyla bu iddialar da asılsız kaldı. EYT'lilere özel olarak bir emekli maaş promosyonu hazırlığı yapılmadığı ortaya çıktı. 

YENİ KAMPANYALAR BELLİ OLDU!

Emekli maaş promosyonları için bankalar yeni kampanyaları açıkladılar. Buna göre İş Bankası promosyon kampanyasında herhangi bir değişiklik yapmayarak en fazla 7.500 TL maaş promosyonu ödemesi yapmaya devam edecek. ING Bank emekli maaş promosyonunda bir değişiklik yaparak promosyon tutarını aynı tutup kredi kartı kullanımı koşulu ile ek 1.000 TL bonus verileceğini açıkladı. Garanti BBVA da Ocak ayındaki kampanyanın Şubat ayında da devam edeceğini ilan etti. Bankalar emekli maaş promosyonlarında kayda değer bir değişiklik yapmadılar. 

EYT'LİLER SGK'YA BANKA BİLDİRECEKLER!

EYT'liler ile alakalı olarak kanun teklifi bir hafta içerisinde yasalaşacak ve koşulları sağlayan EYT'liler emeklilik işlemlerini başlatacaklar. Bu emeklilik işlemleri yapılırken EYT'liler maaşlarını almak istedikleri bankaları SGK'ya bildirecekler. Promosyon kampanyalarının da bu işlemler başlamadan açıklanması bekleniyordu. Ancak özel bir kampanya yapılmadı ve EYT'liler tüm emeklilerin şu anda aldıkları maaş promosyonlarını alabilecekler. Şu anda en yüksek ödemeyi de 1.000 TL'lik bonus da eklenince 8.500 TL ile ING Bank yapıyor.