EYT'lilere son dakika müjdesi! İlk EYT emekli maaşını alırken imza atan 8.500 TL ek ödeme alacak

Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT mağdurları için çalışmaların başladığı açıklanmıştı. EYT yasası ve EYT'de son dakika gelişmeleri yakından takip edilirken bir son dakika gelişmesi daha yaşandı
EYT'lilere son dakika müjdesi! İlk EYT emekli maaşını alırken imza atan 8.500 TL ek ödeme alacak

EYT mağdurları için başlayan düzenleme büyük heyecan yaratmış, emeklilikte yaş engeline takılan milyonlarca kişi için emeklilik umutları yeşermişti. 9 Eylül 1999 tarihinde yapılan yasal düzenleme ile emeklilik şartları değiştirilmiş, SGK prim gün sayısı ve fiili hizmet süresi şartlarına yaş şartı da eklenmişti. 

Aranılan prim günü ve fiili hizmet süresi şartlarını taşımalarına rağmen yaş şartını taşımayan kişiler ne yazık ki emeklilik haklarını kaybetmiş, emekli olmak için belirlenen yaşı beklemeye başlamıştı. 1999 senesinden bu yana seslerini duyurmaya çalışan EYT mağdurları sonunda bekledikleri haberi almış, yaş şartına takılan kişiler için yasal düzenlemenin hazırlıklarının başladığı duyurulmuştu. 

EYT'DE SON DURUM NEDİR, EYT NE ZAMAN ÇIKACAK, KİMLERİ KAPSAYACAK?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar kelimelerinin ilk harfinden oluşturulan bir kısaltma olan EYT grubu yoğun çalışmalarına devam ediyor. EYT mağdurları kaybetmiş oldukları emeklilik haklarını geri kazanmak için sosyal medyadan seslerini duyurmaya çalışırken 1999 öncesi emeklilik hakkının hiçbir şarta bağlanmaksızın verilmesini talep ediyor. 

EYT'lilere son dakika müjdesi! İlk EYT emekli maaşını alırken imza atan 8.500 TL ek ödeme alacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yapmış olduğu son açıklamasında kamuoyunda gündemde olan formülleri reddederek Türkiye formülü olarak tek bir formül üzerinde çalıştıklarını belirterek EYT'nin en geç Ocak ayında meclise getireceklerini dile getirmişti. Milliyet Gazetesi yazarı Zafer Şahin ise yapmış olduğu değerlendirmesinde  "Erkeklerde 9 bin gün, kadınlarda 7 bin 200 gün yani 25 yıl ve 20 yılı tamamlayanlar 8 Eylül 1999 öncesi işe girmişse emekli edilecekler" diyerek son kulis bilgisin paylaşmıştı. 

EYT'lilere son dakika müjdesi! İlk EYT emekli maaşını alırken imza atan 8.500 TL ek ödeme alacak

EYT İLE EMEKLİ OLANLAR HEMEN 8.500 TL EK ÖDEME ALACAK! KİMLER EMEKLİ MAAŞI PROMOSYON ÖDEMESİ ALMAYA HAK KAZANACAK?

Emekli olmak için geri sayıma başlayan EYT mağdurları yani ilk işe giriş tarihi 8 Eylül 1999 tarihinden önce olan çalışanlara bir iyi haber daha geldi. EYT'de beklenen müjdeli haberin gelmesi ve emekli olmaya hak kazanan kişiler ilk emeklilik maaşı ödemesine ek olarak imza atmaları durumunda promosyon ödemesi de yapılacak. 

Bugün itibari ile emeklilik maaşı promosyon ödemesi ek koşulsuz 8 bin 500 TL olarak ödenirken 3 sene boyunca aynı bankadan emekli maaşı almaya söz veren ve promosyon sözleşmesine imza atan emekliler bu parayı alacak. O tarihe kadar bu rakamın artabileceği belirtiliyor.