Faiz İndirimi Yapan Akbank En Uygun Konut Kredisi Faiz Veren Özel Banka Oldu!

Merkez Bankası tarafından yapılan faiz indirimlerini oranlarına yansıtan kamu bankaları en uygun kredi veren bankalar olurken özel bankalar sıralamasında bu unvanı Akbank kaptı!
Faiz İndirimi Yapan Akbank En Uygun Konut Kredisi Faiz Veren Özel Banka Oldu!

Konut satın almak için kredi desteği almak isteyen kişiler bankaların faiz oranlarını yakından takip ederken süreçte kamu bankaları en uygun kredi veren bankalar olarak öne çıkmıştı. Devlet bankaları listesinde yer alan Vakıfbank, Ziraat Bankası ve Halkbank sıfır konutlar için vermiş oldukları yüzde 1,20 oranı ile en uygun konut kredisi veren bankalar olmuştu.

İkinci el konut kredisi paketinde kamu bankalarının konut kredisi faiz oranı yüzde 1,29 olarak ilan edilirken özel bankaların ise yüksek olan faiz oranları tepki çekmişti. Özel bankalar ekonomide yaşanan dalgalanma nedeni ile faiz oranlarını yüksek tutmaya devam ederken Akbank yapmış olduğu kredi faiz indirimi ile en uygun konut kredisi veren özel banka unvanını ele geçirdi.

EN UYGUN KREDİ HANGİ BANKADA?

Bankaların konut kredisi faiz oranları nakit paraya ihtiyaç duyan ya da ev almak için kredi çekmek isteyen vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Merkez Bankası tarafından 2021 senesinin son yarısında yapılan faiz indirimleri ile yüzde 19 olan politika faiz oranı yüzde 14 seviyesine çekilmişti. Yapılan bu faiz indirimleri kamu bankaları tarafından konut kredisi paketlerine yansıtılırken özel bankalar tarafından ise pas geçilmişti.

Faiz İndirimi Yapan Akbank En Uygun Konut Kredisi Faiz Veren Özel Banka Oldu!

Yapılan faiz indirimlerin ardından en uygun konut kredisi veren bankalar sıfır konutlarda yüzde 1,20 ve ikinci el konutlarda ise yüzde 1,29 oranı ile kredi veren kamu bankaları olmuştu. Devlet bankaları mevcut oranlarını korumaya devam ederken Akbank ise konut kredisi faiz indirim yaparak kredi faiz oranı rakamını yüzde 1,95 seviyesine çekerek yüzde 2 bandının altına indi.

AKBANK KONUT KREDİSİ HESAPLAMA TABLOSU! 120 AY VADELİ 100 BİN TL KONUT KREDİSİNİN AYLIK TAKSİT TUTARI KAÇ TL OLUR?

İkinci el almak isteyen bir kişinin kamu bankası üzerinden konut kredisi çekmesi durumunda 120 ay vadeli 100 bin TL konut kredisi paketinde aylık taksit tutarı 1.643 TL olarak gerçekleşirken Akbank üzerinden aynı kredi paketinde ödeme tutarı ise 2 bin 138 TL olarak gerçekleşiyor. Kredinin toplam geri ödemesi ise 258 bin 365 TL olarak hesaplanıyor.

Haber Kaynağı: Emlak365.com