FED faiz kararı Aralık 2022 ne zaman, saat kaçta açıklanacak! FED yıl sonu sürprizi yapar mı?

FED faiz kararı Aralık 2022 merak ediliyor. FED faiz kararı ne zaman, saat kaçta belli olacak, piyasa beklentileri neler?
FED faiz kararı Aralık 2022 ne zaman, saat kaçta açıklanacak! FED yıl sonu sürprizi yapar mı?

Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası (FED) tarafından açıklanacak olan faiz kararı tüm piyasaların en çok merak ettiği veri oldu. FED faiz kararına ilişkin araştırmalar da hız kazandı. FED faiz kararı Aralık 2022’nin ne zaman belli olacağı araştırılıyor. FED faiz kararı saat kaçta açıklanacak? FED faiz kararı ne olacak? FED faiz kararında sürpriz olur mu?

FED FAİZ KARARI SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

FED tarafından yıl son toplantısı 13-14 Aralık tarihlerinde yapılıyor. FED faiz kararı da 14 Aralık 2022 Çarşambe günü belli olacak. FED’in faiz kararını saat kaçta açıklayacağı da netleşti. Buna göre FED Aralık 2021 faiz kararı Türkiye saati ile 21:00’de açıklanacak. Tüm dünya kamuoyuna ilan edilecek olan FED faiz kararı için bu akşam saat 21:00’e kilitlenilecek.

PİYASA BEKLENTİLERİ NELER?

FED faiz kararına ilişkin piyasa beklentilerinin ne olacağı da merak ediliyor. Piyasalar haftalardır FED’in 50 baz puanlık faiz artırımı yapması bekliyor. Hatta tüm piyasalarda FED’in 50 baz puanlık faiz artırımı fiyatlandı. FED Başkanı Jerome Powell’in enflasyonla mücadelenin devam edeceği ama faiz artırımlarında frene basılacağını açıklamasından dolayı piyasalar faiz artırımı beklentilerini 75 baz puandan 50 baz puana düşürdü.

FED SÜRPRİZ FAİZ KARARI ALIR MI?

FED’in sürpriz faiz kararı alma ihtimali ABD’de dünden itibaren yoğun bir şekilde tartışılmaya başlandı. ABD’de TÜFE’nin beklentilerin altında gelmesi FED’in elini güçlendirdi. Enflasyon ile mücadele kapsamında yapılan faiz artırımlarının meyvesini alan FED’in 50 baz puan değil 25 baz puan faiz artırımı kararı almasının gündeme gelebileceği değerlendirmeleri yapılıyor. Ancak FED’in enflasyon hedefi olan yüzde 2’ye çokça yol var. Bundan dolayı 75 baz puan faiz artırımında 25 baz puanlık faiz artırımına keskin bir geçişe pek ihtimal verilmiyor.

FED Kasım ayında yapılan toplantıda 75 baz puanlık faiz artırımı yaparak faizleri yüzde 3.75 – 4.00 seviyesine yükselmişti. Aralık ayında FED 50 baz puanlık faiz artırımı yaparsa faizler yüzde 4.25 – 4.50 seviyesine yükseltilmiş olacak.