FED faiz kararı Eylül 2022 ne zaman, hangi gün, saat kaçta açıklanacak?

Eylül 2022 FED toplantısının zamanı merak ediliyor. FED toplantısı ne zaman yapılacak? FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? FED Eylül 2022 toplantısından ne karar çıkacak? FED ne kadar faiz artırımı yapacak? FED faiz kararı hangi gün saat kaçta açıklanacak?
FED faiz kararı Eylül 2022 ne zaman, hangi gün, saat kaçta açıklanacak?

Dünyada tüm piyasalar Eylül ayının FED toplantısına kilitlendi. Haftanın en önemli verisi olarak değerlendirilen FED toplantısından Eylül ayının faiz kararı çıkacak. Faiz kararı ile dünya piyasaları kendilerine bir yön tayin edecek. Özellikle altın piyasası ile kripto para piyasası bu karardan büyük ölçüde etkilenecek. Ayrıca Türkiye açısından FED faiz kararı dolar kurunda da önemli bir etki yapması bekleniyor. Peki FED toplantısı ne zaman ve FED faiz kararı hangi gün açıklanacak?

FED TOPLANTISI NE ZAMAN?

Eylül 2022 döneminin FED toplantısının hangi günlerde yapılacak? FED’in daha önceden yapılan ve açıklanan planlamasına göre Eylül ayının FED toplantıları 20 Eylül Salı günü ile 21 Eylül Çarşamba günlerinde yapılacak. İki gün boyunca devam edecek olan toplantılarda ABD ekonomisinin son durumu ve enflasyon ile mücadele kapsamında atılacak olan adımlar değerlendirilecek.

FED FAİZ KARARI EYLÜL 2022 NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Eylül 2022 dönemine ait FED faiz kararı büyük bir merakla bekleniyor. Yapılan açıklamalara göre FED faiz kararı 21 Eylül Çarşamba günü açıklanacak. FED faiz kararının açıklanma saati ise Türkiye saati ile ile 21:00 olacak. FED faiz kararı açıklandıktan sonra saat 22:00’da ise FED Başkanı Jerome Powell açıklamalarda bulunacak. Bu açıklamalar FED’in faiz kararı kadar belirleyici olacak.

FED FAİZ KARARI NE OLUR?

FED’in Eylül ayında alacağı faiz kararının ne olacağı merak ediliyor. FED yeni toplantısında beklentileri aşan enflasyondan dolayı faiz artırımında şiddet azaltması yapmayacak. Piyasa beklentilerine göre FED en az 75 baz puanlık faiz artırımı yapacak. 100 baz puanlık faiz artırımı da düşük de olsa olasılıklar arasında yer alıyor.