FED toplanıyor, altın piyasasından ilk tepki! Günün altın fiyatları açıklandı!

Altın piyasasında günün fiyatları merak konusu olmaya devam ediyor. Bugün altın fiyatları kaç TL oldu? Altın fiyatlarını etkileyecek günlük gelişmeler neler, hangi veri akışları olacak?
FED toplanıyor, altın piyasasından ilk tepki! Günün altın fiyatları açıklandı!

Altın piyasasında günün ilk verileri gelirken günlük gelişmeler de belli oldu. Büyük bir merakla beklenen FED toplantısı bugün başlıyor. Bu gelişme karşısında tüm dünya piyasalarında olduğu gibi altın piyasasında da temkinli bir seyir takip ediliyor. FED’in açıklayacağı faiz kararı piyasalar için kırılma noktası olabilecek. Beklentiler ile sürprizlerin kapışacağı FED faiz kararına göre altın piyasası da kendisine bir yön belirleyecek.

FED NE KADAR ALIR?

FED’in 2-3 Mayıs toplantısında ne karar alacağına dair beklenti faiz artırımı şeklinde oldu. FED iki ayrı gelişmeye göre faiz kararı verecek. ABD enflasyonunda olumlu görüntüler daha baskın görünüyor. Buna karşın faiz artırımlarıyla banka iflaslarına zemin hazırlandığından dolayı FED’in faiz artırımlarına bir son vermesi talep ediliyor. FED Başkanı Jerome Powell’in 2-3 Mayıs toplantısının ardından yapacağı açıklamada faiz artırımlarına son verildiğini ve yapılan faiz artırımının son faiz artırımı olduğunu açıklamasına dair bir beklenti oluştu. Bu beklentinin gerçekleşmesi halinde dünya finans piyasalarında kartlar yeniden dağıtılacak ve altın piyasası da bundan pozitif olarak faydalanacak.

ALTIN FİYATLARI NE KADAR OLDU?

Ons altın bugüne hafif bir yükselişle ama temkinli bir şekilde başladı. Günün ilk fiyatlarına göre ons altın 1.983 dolar seviyesinde işlem görmeye devam ediyor. Büyük bir ihtimalle FED faiz kararı açıklandığında ons altın 2.000 doların altında fiyatlanacak ve hafif bir geri çekilme ile faiz kararını karşılayacak.

Gram altında ise çift fiyatlama devam ediyor. Ekranlarda görünen ama o fiyattan gram altın alınamayan ekran fiyatına göre gram altın 1.240 TL oldu. Serbest piyasada ise gram altın 1.372 TL’den işlem görmeye devam ediyor. Bu fark için ise kuyumcular hem serbest piyasadaki dolar kurunun yüksek olmasını hem de işçilik maliyetini ileri sürüyorlar.