Fırsatları Kaçırmayın Uyarısı Yapan İslam Memiş'ten Dolar Kuru Ve Gram Altın Fiyat Tahminleri!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş hem dolar kuru ile alakalı olarak hem de gram altın için dikkat çeken yorumlarda bulundu. Dolar kuru ne olacak, gram altın alım fırsatı mı veriyor?
Fırsatları Kaçırmayın Uyarısı Yapan İslam Memiş'ten Dolar Kuru Ve Gram Altın Fiyat Tahminleri!

Finansal piyasalarda hem küresel hem de ulusal boyutta oldukça önemli gelişmeler yaşanmaya devam ediliyor. Dünya yüksek enflasyonla mücadele etmeye çalışırken merkez bankaları bu ekonomik sorun karşısında çaresiz kalıyorlar. Tüm bu gelişmelere olası gıda krizi, jeopolitik riskler de eklenince oldukça karmaşık fiyatlamalar yaşanıyor.

Dolar kurunun ne kadar olacağı son günlerin en çok merak edilen sorularından birisi oldu. Grem altın fiyatlarında ise hem ons tarafından hem de dolar tarafından meydana gelen gerilemeler dikkat çekiyor. Tüm bu gelişmeleri Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş yorumladı. Dolar kurunda ve gram altında yatırımcıları hangi gelişmeler ve hangi fiyatlar bekliyor?

DOLAR KURU NE KADAR OLACAK?

Dolar kuruna dair bir değerlendirme yapan İslam memiş, “Dolar kuru 16,70 TL seviyesinde fiyatlanıyor. BDDK’nın hamlesinin ardından dolar kurunda bir gerileme meydana gelmişti. Şimdi ise dar bir bant aralığına sıkışmış bir dolar kuru görüyoruz. Önümüzdeki iki ay boyunca dolar kuru 16 TL ile 17 TL aralığında dalgalanır. 16 TL’ye doğru çekilebilir veya 17 TL’nin az üzerine çıkacak ataklar yapabilir. Sizin ekranda görmüş olduğunuz dolar kuru gerçek değerini yansıtmıyor. Ekranda dolar kuru 16,70 TL ama Kapalıçarşı’da dolar kuru 16,75 TL olmuş durumda. Ekranda görülen değerden dolar kuru alamazsınız.” dedi.

GRAM ALTIN 1.450 TL OLUR MU?

Gram altın için de yorum yapan İslam Memiş, “Gram altın 974 TL seviyesinde işlem görüyor. Kapalıçarşı piyasasında ise gram altın 983 TL’den işlem görüyor. 1.000 TL seviyesinin altında gram altında kademeli alım yapılabilir. Bir sonraki atak 1..050 TL, ardından 1.200 TL ve yılın son çeyreğinde de gram altın 1.450 TL’yi görecektir. Şu anda gram altın için 1.450 TL öngörümde herhangi bir değişiklik yok. Şu anda gram altın fiyatı tam bir alım fırsatıdır.” ifadelerini kullandı.

ALTIN FİYATLARI DÜŞER Mİ?

Altın piyasasını değerlendiren İslam Memiş, “Ons altın üzerinde ciddi bir baskılanma var. Küresel piyasalarda yüksek bir enflasyon ortamı var. Şu anda dünyada ekonomik kriz varken ve yeni krizler kapıda beklerken yatırım yapılacak iki araç varsa bunlardan birisi altın ve diğeri de gümüştür. Altın fiyatlarındaki baskılanmalara rağmen fiyatlar çökmüyor. Bu bize çok sert bir yükselişi işaret ediyor. Altın yatırımı olanların kaybetmeyeceği bir dönem yaşıyoruz ve yaşamaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Altın fiyatlarında düşüşün kalıcı olacağına inanmadığını söyleyen İslam Memiş, “Altın fiyatında düşüşlerin devam edeceğine dair bir öngörüm yok. Elbette baskılama var. Lakin bu düşüşler kalıcı olmayacaktır. Ekim ayı çok riskli olacak. Ekim ayına Eylül ayından itibaren hazırlanmaya başlayacağız.” dedi.

Not: Burada yer alan değerlendirmeler ilgili ekonomiste ait olmakla beraber yatırım önerisi kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.

Emlak365.com