Ford Focus 180 Bin TL, Volkswagen Golf 200 Bin TL!

Ticaret Bakanlığı tarafından otomobil satışları yapılmaya devam ediliyor. Bu şekilde ikinci el araç almak isteyenler çok uygun fiyatları bulabiliyorlar. Ticaret Bakanlığı’ndan nasıl otomobil satışı yapılıyor?
Ford Focus 180 Bin TL, Volkswagen Golf 200 Bin TL!

Otomobil satın almak için son dönemlerde fiyat araştırması yapanlar çok da makul fiyatlarla karşılaşmıyorlar. Bütçeleri yetersiz gelen bazı vatandaşlar kendilerine daha iyi imkanlarla satış yapılabilecek yolları araştırıyorlar. Ticaret Bakanlığı bu şekilde ikinci el otomobil satışı yapıyor.

Türkiye'de devlet zaman zaman çok uygun fiyatlarla araç satışı yapıyor. Devletin kontrolüne geçen, gümrükte kalan, sahibi belli olmayan araçlar Ticaret Bakanlığı tarafından satışa çıkarılıp ekonomiye kazandırılıyorlar. Bu otomobiller çok uygun fiyatlarla satışa çıkarılırken eski model de olsa bir ikinci el araç satın almak isteyenler için bulunmaz bir fırsat oluyor.

OTOMOBİL SATIŞI NASIL YAPILIYOR?

Ticaret Bakanlığı'nın satışını yaptığı ikinci el otomobiller bir sistem eşliğinde satılıyorlar. Bakanlık bu araçları elektronik ihale ile satıyor. Önce araçlar için satış ilanları yayınlanıyor. Ardından bu araçlar için açıklanan fiyatların yüzde 10'luk kısmını geçici teminat bedeli olarak yatıran vatandaşlar otomobilleri satın alabilmek için fiyat teklifi veriyorlar. İlk teklif sonrasında ise geri sayım başlıyor ve süre bitene kadar farklı teklifler gelmeye devam edebiliyor. Geri sayım bittiğinde en yüksek teklifin sahibi yani en son teklifi yapan kişi otomobili satın alma hakkı elde ediyor.

DAHA GÜVENLİSİ YOK!

Ticaret Bakanlığı’nın satışını yaptığı otomobiller başlı başına güvence kaynağı oluyor. İnsanlar bu araçları satın almak istediklerinde daha henüz teklif vermeden önce otomobili en ince ayrıntısına kadar inceleme fırsatı oluyor. Bu araçlar için hazırlanan ekspertiz raporları satış ilanlarının içerisinde yer alıyor. Vatandaşlar teklif verecekleri otomobilin kusurlarını veya hatalarını net bir şekilde görebiliyorlar. Bu yol kullanıldığında satış sonrasında herhangi bir sürpriz yaşanmıyor.

KELEPİR OTOMOBİLLER İLANDA!

Ford Focus 180 Bin TL, Volkswagen Golf 200 Bin TL!

Ticaret Bakanlığı tarafından satışa çıkarılan ikinci el otomobillerin arasında çok uygun fiyatlı araçlar bulunuyor. Yayınlanan otomobil satış ilanlarına göre 2003 model Ford Focus 180.000 TL'lik fiyatla satışa çıkarıldı. Aynı şekilde 1999 model Volkswagen Golf model araç da 204.000 TL'ye satışa sunuldu. Bu araçlar e-ihale sisteminde teklif verilerek satın alınabilir. Eğer başka teklif olmazsa araç fiyatları hiç de artmayacaktır.