Gelir şartı aranmıyor, her başvurana onay! Devlet 2.500 TL para veriyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından vatandaşlara gelir şartı olmadan sosyal yardım ödemesi yapılacağı açıklandı. E-devletten başvuru yapan vatandaşların 2.500 TL'lik sosyal yardımları onaylanıyor.
Gelir şartı aranmıyor, her başvurana onay! Devlet 2.500 TL para veriyor!

Sosyal yardım almak isteyen vatandaşların sayısı her geçen gün artış gösteriyor. Geçim sıkıntısı çeken vatandaşlar devletten destek alarak bütçelerini biraz olsun rahatlatmak istiyorlar. Bunun için de sosyal sosyal yardım programları sıkı bir şekilde takip ediliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen bu sosyal yardımlar ile vatandaşların bütçeleri destekleniyor. 

GENELLİKLE GELİR ŞARTI ARANIYOR!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın vatandaşlara sağladığı sosyal yardımlarda en önemli kriter gelir şartı oluyor. İhtiyaç sahipliği bu gelir şartı ile belirleniyor. Aile Bakanlığı hane içinde kişi başı ortalama aylık gelir eğer net asgari ücretin üçte birinden fazla değilse o aileyi ihtiyaç sahibi aile olarak değerlendiriyor. Sosyal yardımlar da bu kriterlere göre veriliyor. Ancak bu gelir şartının uygulanmadığı az sayıda sosyal yardım programı da bulunuyor.

GELİR ŞARTI DOĞALGAZ FATURASI DESTEĞİNDE İSTENMİYOR!

Geçtiğimiz yıl uygulamaya sokulan ve bu yıl da devam eden doğalgaz faturası yardımında vatandaşlardan herhangi bir gelir şartı istenmiyor. Bu sosyal yardımın çok daha fazla sayıda vatandaş tarafından alınabilmesi için her türlü kolaylık yapıldı. Hemen hemen her başvuruda doğalgaz faturası yardımı için onay veriliyor. Vatandaşlar bu sosyal yardımdan kolay bir şekilde yararlanabiliyorlar. 

EV SAHİBİ VEYA KİRACI FARKETMEZ

Doğalgaz faturası yardımı için ev sahibi olma şartı aranıyordu. Bu yıl Aile Bakanlığı bu şartı da kaldırdı. Kiracılar da doğalgaz faturası yardımına başvuru yapabiliyorlar. Yapılan başvurularda aranan en önemli şart ise başvuru sahibinin doğalgaz aboneliğinin bulunması gerekiyor. Yani bir kiracı doğalgaz faturası yardımı alacaksa ve başvuru yapacaksa evin doğalgaz aboneliği kendi adına olmalıdır. Aksi durumda başvuru hakkı ev sahibinin olur ve sosyal yardım da ev sahibine ödenir. 

E-DEVLET'TEN BAŞVURU!

Aile Bakanlığı'nın doğalgaz faturası yardımı için vatandaşlar e-devlet üzerinden çok hızlı bir şekilde yardım başvurusunda bulunabiliyorlar. Bu yardım başvurusunu e-devletten yapamayanlar veya yapmak istemeyenler illerde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına giderek şahsen başvuru yapabiliyorlar. Bu yapılan tüm başvurular hızlı bir şekilde değerlendirilip sonuçlandırılıyor. 

2.500 TL ÖDEME!

Aile Bakanlığı doğalgaz faturası yardımının üst limiti 2.500 TL olarak belirlendi. Bu tutar kış mevsiminin zor geçtiği yerlerde en üst seviyeden ödeniyor. Bazı illerde kış mevsimi daha ılıman geçebiliyor. O illerde doğalgaz faturası yardımı daha düşük miktarlarda ödeniyor.