Gençlere ve kadınlara 2.500 TL maaş!

Siyasi partiler seçim çalışmalarına devam ederken göreve gelmeleri halinde yapmayı vaat ettikleri projeleri açıklıyorlar. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener göreve gelmeleri durumunda gençlere ve kadınlara maaş bağlayacaklarını söyledi.
Gençlere ve kadınlara 2.500 TL maaş!

Türkiye’nin ana gündemi olan 14 Mayıs seçimleri için siyasi partiler çalışmalarını sürdürüyorlar. Siyasetçiler seçimleri kazanıp göreve gelmeleri halinde yapacaklarını vaat listesi olarak vatandaşlara anlatıyorlar. Son olarak İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Nevşehir’de bir konuşma yaparak seçilmesi durumunda yapacaklarını anlattı.

SEÇİM VAATLERİNİ SIRALADI!

Vatandaşlardan destek isteyen Meral Akşener, “Esnafları ziyaret ettiğimde bugüne kadar bir defa kendi partimin adını söylemedim, başka siyasi partileri de eleştirmedim. Milletimizi dinledim ve gördüm ki 5 farklı emekli maaşı var. 1.500 TL’lik, 1.900 TL’lik emekli maaşları var. SSK ve Bağkur bünyesinde farklı emekli maaşları var. Bunun üzerine buna bir çözüm üretmeliyiz dedim. Ardından en düşük emekli maaşı asgari ücret kadar olmalıdır şeklinde bir konuşma yaptım. Şimdi bunu 7.500 TL’ye çıkardılar ama yetmez, daha da artmalı.” dedi.

Kurban Bayramı’nın yaklaştığını hatırlatan Meral Akşener, “Hepimiz inançlı insanlarız ve kurban kesmek istiyoruz. Emekli kardeşim kurban kesebilecek mi? Danaya girse 14-15 Bin TL bir pay. Koyun almaya kalksa en ucuzu 12.500 TL. Geçtiğimiz yıl 5 Bin TL’ydi. Bir karar vereceksiniz. Bu bayram kurban kesmek istiyorsanız iki oy vereceksiniz. Bir oyunuz Meral’e, bir oyunuz da Kemal’e olacak. Sonra Kurban Bayramı’ndan bir hafta önce 15 Bin TL ikramiyenizi alacaksınız.” ifadelerini kullandı.

GENÇLERE VE KADINLARA MAAŞ!

Gençler ve kadınlar için de bir vaat açıklayan Meral Akşener, “18-26 yaş grubunda olan bütün çocuklarımıza 2023 rakamlarıyla 2.500 TL maaş bağlayacağız. Evde yaşayan ve çalışmayan kadınlarımız var. Onları da unutmayacağız. Onlara hem 2.500 TL maaş bağlayacağız hem de sigortalı olmalarını sağlayacağız.” dedi.