Hafta sonu altın fiyatları 8 Nisan 2023! Altın fiyatları düşer mi yoksa yükselir mi?

Altın piyasasında meydana gelen son gelişmelerin ardından yeni fiyatlar merak konusu oluyor. 8 Nisan 2023 Cumartesi hafta sonu altın fiyatları ne kadar oldu? Gram, çeyrek ve tam altın kaç TL’ye satılıyor? Ons altın ne kadar oldu?
Hafta sonu altın fiyatları 8 Nisan 2023! Altın fiyatları düşer mi yoksa yükselir mi?

Altın piyasası için oldukça hareketli günlerden geçiliyor. Altın fiyatları ile alakalı olarak hızlı değişimler takip ediliyor. Altın yatırımcılarının hoşuna gidecek fiyatlamalar etkili olsa da haftanın son işlem gününde oldukça durağan bir fiyatlama görüldü. Bu fiyatlamanın ardından hafta sonuna girildi ve böylece hafta sonu altın fiyatları oluştu.

ABD VERİLERİ ALTINI DESTEKLİYOR!

ABD’den gelen verilen altın piyasasını bir süredir destekliyor. Alınan bu destek ile beraber altın fiyatları 2023 yılının rekor seviyelerini yakalarken tüm zamanların rekor noktalarına doğru dümeni kırdı. Ons altın ile alakalı olarak çok önemli fiyat gelişmeleri yaşanırken ABD ekonomisinden gelen her olumsuz veri akışı altın piyasasında güvenli liman etkisi yapıyor ve bu durum da fiyatlara yansıyor.

YÜKSELİŞ NEDEN KESİLDİ?

Hafta içinde sürekli yükseliş halinde olan bir ons altın görülmüştü. Ancak Cuma günü bu süreç kesildi. Ons altın 2.030 dolar seviyesini görmüştü ama gelen kar satışları ile ons altın 2.007 – 2.008 dolar seviyesinde sabitlendi. Ons altının 2.000 dolar altına düşmemesi yükseliş trendinin kesilmediğini gösteriyor. Gelen kar satışları ile fiyatlarda biraz gerileme meydana geldi ama altın piyasasında herhangi bir trend değişikliği yaşanmadı.

ALTIN FİYATLARI NE KADAR OLDU?

8 Nisan 2023 Cumartesi günü itibariyle altın fiyatları şu şekilde oluştu:

Ons altın: 2.007 Dolar
Gram altın: 1.242 TL
Çeyrek altın: 2.052 TL
Cumhuriyet altını: 8.364 TL
Tam altın: 8.211 TL
Yarım altın: 4.105 TL
Reşat altın: 8.193 TL
Gremse altın: 20.530 TL
Hamit altın:8.193 TL

ALTIN FİYATLARI NE OLUR?

Altın fiyatları ile alakalı olarak yapılan son değerlendirmelerde altın piyasasının uzmanları arasında derin bir fikir ayrılığı oluştu. İslam Memiş gibi altın piyasası uzmanlarına göre altın fiyatlarında düşüş olacak ve bu da yılın son alım fırsatı olacak. Farklı diğer uzmanlara göre ise altın fiyatlarında artık düşüşlerin değil rekorların konuşulacağını ve sadece kar satışları ile geri çekilmelerin olabileceğini ifade ediyorlar.

Not: Burada yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.