Hafta sonunda yükselişe geçen altın fiyatında gözler Fed kararında!

Yatırımcılar altın fiyatlarında son dakika gelişmelerini ve canlı fiyatları araştırmaya devam ediyor. Son birkaç gündür düşüşte olan altın fiyatları, haftanın son işlem gününde yönünü yukarı çevirdi ve hafta sonuna da yükselişle girdi. Altın piyasasında son durum ne? İşte detaylar…
Hafta sonunda yükselişe geçen altın fiyatında gözler Fed kararında!

Altın piyasalarında gözler artık ABD Merkez Bankası’nın (Fed) Eylül ayı Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısına çevrildi. Fed, FOMC toplantısı sonrasında Eylül ayı faiz kararını açıklayacak. Piyasalarda Fed’in, Eylül’de faizi 75 baz puan artıracağı beklentilerinde ihtimal %69’a yükseldi.

Hatırlanacağı üzere Fed, 2022 başından bu yana parasal sıkılaştırma politikası uygulamaya başlamış ve peş peşe faiz artırım kararları almıştı. Bu süreçte dalgalanan ons altın, haftanın son işlem gününde düşüş yönünü yukarı çevirerek yükselişe geçmişti. Böylece altın fiyatları hafta sonuna yükselişlerle başladı. 3 Eylül Cumartesi güncel altın fiyatları ne kadar? İşte detaylar…

ALTIN YÖNÜNÜ YUKARI ÇEVİRDİ

Hafta sonunda yükselişe geçen altın fiyatında gözler Fed kararında!

Altın fiyatları, Fed’in para politikaları adımları ile şekillenmeye devam ediyor. Son olarak ons altın fiyatı, ABD tarım dışı istihdam verilerinin açıklanmasından önce düşüşe geçmiş ve 1.700 dolar desteğini kaybetmişti. Ancak tarım dışı istihdamda artış beklentisi 290 bin iken verileri 315 bin seviyesinde gelmesi ile birlikte altın fiyatındaki baskı kısa vadede ortadan kalktı ve piyasanın son işlem gününde altın fiyatları yeniden yükselişe geçti. Ons altın fiyatındaki yükselişle birlikte yukarı yönlü hareketlenen gram altın da hafta sonunda yükseliş eğilimini korudu. Güncel altın fiyatları ne kadar?

ALTIN PİYASASINDA GÖZLER FED’DE

Küresel piyasalarda gözler Fed’in Eylül ayı faiz kararına çevrilmiş durumda. Fed’in, 50 veya 75 baz puanlık faiz artışı uygulaması bekleniyor. Ancak Fed’in 75 baz puanlık faiz artışı uygulayacağı beklentisinde ihtimal %69’a kadar yükseldi ve Fed’in 75 baz puanlık agresif faiz artışı uygulamasına neredeyse kesin gözüyle bakılıyor. Fed’in faiz kararı ile birlikte altın piyasasındaki hareketlilik de takip edilecek.

3 EYLÜL GÜNCEL ALTIN FİYATLARI

Piyasalarda altın fiyatları hafta sonunda yeşil bölgede hareket ediyor. 3 Eylül Cumartesi güncel altın fiyatları şöyle:

  • Gram altın alış 1.014,48 TL, satış 1.017,39 TL

  • Ons altın alış 1.711,60 dolar, satış 1.712,78 dolar

  • Çeyrek altın alış 1.602,77 TL, satış 1.639,39 TL