Hala ehliyeti olmayanları endişelendiren açıklama geldi! 2024 ehliyet kurs fiyatları 20 bin TL oluyor

Ehliyet almak isteyen fakat hala kursa yazılmayan kişiler için korkutan açıklama geldi. 2024 yılında kurs fiyatlarının zamlanacağı öğrenildi.
Hala ehliyeti olmayanları endişelendiren açıklama geldi! 2024 ehliyet kurs fiyatları 20 bin TL oluyor

Ekonomik olarak baktığımız zaman Türkiye'de son dönemde pek çok alanda gelen peş peşe zamların ardından sıfır ve ikinci el araçlara neredeyse yaklaşılamaz hale geldi. Araç piyasasında yaşanan bu artışlar pek çok vatandaşı oldukça zorlarken bir yandan da gelen son haberlere göre ehliyet fiyatlarında da büyük değişimlerin görülmeye başlandığı öğrenildi.

PİYASALARDA ANİ YÜKSELİŞLER BAŞLADI!

Geçtiğimiz sene ehliyet fiyatlarına peş peşe zamlar ile birlikte bu sene de yılsonu oldukça yüksek fiyatlardan tamamlandı. Bu detayların ardından hem otomobil fiyatlarında hem de ehliyet fiyatlarında yaşanan bu artışlar da vatandaşları bir hayli zorlar duruma geldi. Konu ile ilgili merak edilenlerin artmasının ardından uzmanlar tarafından da yapılan açıklamalara göre yeni senede ehliyet fiyatlarının 20 bin TL'ye kadar ulaşmasının beklendiği öğrenildi.

Fiyatların daha ne kadar bu seyirde artacağı konusunda merak edilenler artarken yapılan bu zamların nedeni de uzman isimler tarafından açıklandı.

EHLİYET ÜCRETLERİNE BÜYÜK ZAM YOLDA!

Uzun süredir yeni yılda ehliyet fiyatlarına zam yapılabileceği konusunda açıklamalar gelirken konu ile ilgili Halk TV'ye konuşan İzmir Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Derneği Başkanı Tolga Abacı tarafından da güncel olarak ehliyet fiyatlarının üzere büyük oranda zam uygulanacağı öğrenildi. 2024 yılında gelecek olan zamlara ilişkin Abacı, “Kursiyerler sınav güzergahında 14 direksiyon dersi almak zorunda. Ayrıca her bir dersin 50 dakika olması gerekiyor. Kursiyerlerin kullandıkları araçlar yoruluyor ve normalden 3 kata yakın yakıyor. Yedek parça maliyetlerimiz arttı. Araçlarımızda 1 yılda en az 3 defa debriyaj seti değişiyor. Bu sadece basit bir örnek. Diğerlerini saydığımızda karşımızda ciddi bir maliyet duruyor. Buna kızamayız eğitim süreci içerisinde bu çok normal. Ama maliyet inanılmaz artış oluyor” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Yapılan peş peşe açıklamaların ardından 2024 yılında zam geleceği kesinleşen ehliyet fiyatlarının ne zamn güncelleneceği merak konusu oldu.

Haber Editörü