Halkbank 750 Bin TL ikinci el konut kredisi taksit tablosunu yayınladı!

İkinci el konut satın almak isteyenlere Halkbank tarafından finansman desteği veriliyor. Halkbank 750 Bin TL ikinci el konut kredisi için maliyet tablosunu yayınladı.
Halkbank 750 Bin TL ikinci el konut kredisi taksit tablosunu yayınladı!

Türkiye’de ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara bankalar çeşitli konut finansmanlarını sunabiliyorlar. Ancak ikinci el konutlar için çok da cazip imkanları bulmak zor oluyor. Buna karşın kamu bankaları ikinci el konut satın almayı düşünen ve finansmana ihtiyaç duyan vatandaşlara uygun maliyetle konut kredisi imkanı sağlayabiliyor. Halkbank da buna dair bir kampanya düzenlemeyi sürdürüyor.

HALKBANK’TAN İKİNCİ EL KONUTLARA KREDİ!

Konut satın almayı düşünenler tercihlerini sıfır konutlardan yana kullanmadıkları takdirde oldukça zor bir finansman temin süreci ile karşılaşabiliyorlar. Bankalar ikinci el konutların satın alımını kolay koşullarda desteklemiyorlar. Ancak kamu bankalarının bu konuda bir istisnası bulunuyor. Ev sahibi olmak isteyenler hem sıfır konutlar için hem de ikinci el konutlar için uygun kredi imkanlarını bu bankalarda bulabiliyorlar. Halkbank da bir kamu bankası olarak ikinci el konut kredisi ile müşterilerinin ev sahibi olmalarını destekliyor.

AYLIK FAİZ AÇIKLANDI!

Halkbank’ın ikinci el konutlar için kullandırılan konut kredilerinde uyguladığı aylık faiz oranı açıklandı. Buna göre müşteriler aylık yüzde 1,29 faizle ikinci el konut kredisi çekebilecekler. Bu krediler en fazla 120 aya kadar vadeli olabilecek. 10 yıla yayılan taksitler ile konut kredisi taksitleri yüksek enflasyon etkisiyle reel değeri açısından yıldan yıla azalmış olabilecek. Ayrıca müşteriler BDDK sınırlamaları gereği satın alacakları ikinci el konutların ekspertiz değerinin en fazla yüzde 70’ine kadar konut kredisi çekebilecekler.

LİMİT SORUNU YAŞANABİLİR!

Bankalar ikinci el konut kredisi verirken son aylarda bazı kısıtlamalar uygulayabiliyorlar. Bu konutlar için konut kredisi çekerken 300 Bin TL’den fazla konut kredisi verilmesi pek tercih edilmiyordu. Bu konuda müşteriye özel uygulamalar yapıldığı biliniyor. Bir müşterinin ne kadar ikinci el konut kredisi çekebileceğini öğrenebilmesi için banka ile iletişime geçmesi gerekiyor.

750 BİN TL KREDİNİN MALİYETİ!

Halkbank 750 Bin TL ikinci el konut kredisi taksit tablosunu yayınladı!

Halkbank ikinci el konut kredisi kampanyası kapsamında 120 ay vadeli 750 Bin TL kredi çekilmesi durumunda maliyet hesaplamasına dair tabloyu yayınladı. Bu kredide aylık yüzde 1,29 oranında aylık faiz uygulanıyor. 750 Bin TL kredinin aylık taksiti 12.321 TL olurken bu kredinin toplam maliyeti 1 Milyon 478 Bin 582 TL olarak hesaplanıyor.