Halkbank harekete geçti! Sadece kadınlara faizsiz 500 bin TL kredi verilecek

Kamu bankalarından olan Halkbank kadın girişimciler için harekete geçti! Resmi web sitesi üzerinden yaptığı açıklamasında kadın girişimcilere sıfır faizli esnaf kredisi verileceğini açıkladı. Başvuru şartları ve detaylar haberimizde
Halkbank harekete geçti! Sadece kadınlara faizsiz 500 bin TL kredi verilecek

Ülkemizde son dönemlerde kadın girişimciler daha fazla desteklenmeye başladı. Kadınların iş hayatında daha fazla yer alabilmesi için kamu bankalarından olan Halkbank önemli bir kredi kampanyası başlattığını duyurdu. Buna göre 35 yaşını doldurmamış kadın girişimcilere en az 300 bin TL, en fazla ise 500 bin TL kredi verileceğini belirtti.

KREDİNİN ÖZELLİKLERİ AÇIKLANDI

Bankanın resmi web sitesinden aktarılan son habere göre başvurmak isteyenlerin 35 yaşını doldurmamış olası ve KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini tamamlaması gerekiyor. Banka tarafından verilen kredinin miktarı kişinin sahip olduğu belge türüne göre değişebiliyor.

En az 1 yıllık ustalık belgesi olan kadın girişimcilere 1 yıl içinde kendi işini kurmaya karar vermesi halinde 500 bin TL kredi verilecek. Bunun dışında kaybolmaya yüz tutan meslek kollarında faaliyet gösteren ve aynı zamanda Esnaf Vergi Muafiyet Belgesi’ne sahip olan kadın girişimcilere de en fazla 500 bin TL faizsiz kredi verilecek.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Başvuruda bulunmak isteyenlerin belirtilen bazı şartları taşımış olması gerekiyor. Buna göre Halkbank’ın aktardığı başvuru şartları şu şekilde:

  • “3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu” kapsamında en az 1 yıllık ustalık belgesine sahip olmak
  • Ustalık belgesiyle ilgili meslek kolunda, son 1 yıl içinde kendi adına işletme kurduğunu belgeleyen girişimciler
  • Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ni tamamlayanlar
  • Başvuru tarihinden itibaren 35 yaşını bitirmemiş olanlar Halkbank faizsiz girişimci kredisine başvurabilecek.

KADIN GİRİŞİMCİLER İÇİN ÖRNEK KREDİ TABLOSU

kadin-girisimci-kredileri-tablosu-rev11.png