Halkbank'tan 3.000.000 TL'lik KONUT KREDİSİ! %2 faiz oranı ile 120 ay vadeli başvuru yapana veriliyor

Türkiye'nin kamu bankası Halkbank'tan konut kredisi hamlesi geldi. 3 Milyon TL'lik kredi için düşük faiz ve devlet destekli faiz oranları belli oldu.
Halkbank'tan 3.000.000 TL'lik KONUT KREDİSİ! %2 faiz oranı ile 120 ay vadeli başvuru yapana veriliyor

Son yıllarda ülke genelinde yaşanan konut krizine karşı Cumhurbaşkanı kararı ile Halkbank atağa geçti. Milyonları ev sahibi yapacak hamle için detaylar belli oldu.

6 Şubat deprem faciasının ardından özellikle büyükşehirler başta olmak üzere 81 ilde ülke genelinde deprem yönetmeliğine uygun olmayan ve risk taşıyan binallar için kentsel dönüşüm projesi çalışmaları başladı.

442136-753262271.jpg

Özellikle İstanbul'da başlatılan dev proje tüm ülke genelinde yaygınlaşırken kamu bankalarından olan Halkbank'tan bina ve evlerini kentsel dönüşüme sokacak olan vatandaşlara düşük faizli ve devletin destekli faiz yardımları ile 3 Milyon TL'yi bulacak kredi yardımları başlatıldı.

KİMLERE KONUT KREDİSİ VERİLECEK?

3 Milyon TL'yi bulacak olan konut kredisi yardımlarının devlet yetkilileri ve il ve ilçe belediyelerine yapılan başvurular sonucunda 'riskli bina' raporu verilen vatandaşların sahibi olduğu konutlara verileceği belirtildi. Halkbank konuya ilişkin olarak, 'Gayrimenkulün “Riskli Alan”da bulunması veya riskli alan içinde yer almamakla birlikte gayrimenkulün “Riskli Yapı” olduğu teknik raporlarla tespit edilmiş olması gerekmektedir' ifadeleri konuya açıklık getirdi.

1 MİLYON 250 BİN VE 3 MİLYON TL'YE KADAR KREDİ

Halkbank kentsel dönüşüm konu kredilerine ilişkin olarak resmi web adresinde kredi faiz desteklerine ilişkin olarak, 'Hak sahiplerine kullandırılacak faiz destekli kredi tutarı en fazla 1.250.000 TL’dir. Birden fazla bağımsız bölüme sahip olan hak sahipleri adına faiz desteği sağlanacak toplam kredi tutarı her bir bağımsız bölüm için 1.250.000 TL ’yi aşmamak kaydıyla toplamda en fazla 3.000.000 TL olabilecektir.' dedi.

Ayrıca banka tarafından konut kredilerindeki faiz desteği şu şekilde özetlendi:

Birden fazla konutu olan hak sahiplerinin ilk konutu için kullanacakları konut yapım ve konut edinme kredilerine uygulanacak Faiz Desteği yıllık %8,4 olup, iki ve sonraki konutları için Faiz Desteği yıllık %7,2 olarak belirlenmiştir. Hak sahiplerine kullandırılacak faiz destekli konut kredileri için azami vade 10 yıldır.

Gerekli kentsel dönüşüm belgeleri bulunan binalar için kredi faiz desteği için başvurular ve işlemler Halkbank şubeleri üzerinden yapılıyor.