Halkbank'tan Cumhurbaşkanı onaylı destek kredisi! Faizsiz 300 Bin TL kredi 5 yıl vadeli veriliyor!

Destek kredisi ile alakalı olarak yeni gelişmeler merak edilirken Halkbank gençlere yönelik bir duyuru yaptı. Gençlere Cumhurbaşkanı onaylı faizsiz destek kredisi verileceği duyuruldu.
Halkbank'tan Cumhurbaşkanı onaylı destek kredisi! Faizsiz 300 Bin TL kredi 5 yıl vadeli veriliyor!

Türkiye’de destek kredileri için çok özel bir dönemden geçiliyor. Seçim yılı olmasından dolayı vatandaşların destek kredisi beklentileri en üst seviyede bulunuyor. Bu konuda yapılan çalışmalar neticelendikçe teker teker destek kredileri devreye sokuluyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayı ile verilen destek kredileri vatandaşlar için çok önemli finansman kaynağı olabiliyor. Halkbank da gençlere yönelik Cumhurbaşkanı onaylı bir destek kredisi açıkladı.

GENÇLERE DEVLET DESTEĞİ!

Halkbank tarafından gençlere yönelik bir destek kredisi kampanyası açıklandı. Bu kampanya kapsamında genç girişimcilerin finansmana erişimlerinin önündeki tüm engeller kaldırıldı. Kampanya şartlarına uyan tüm genç girişimciler için faizsiz destek kredisi verilmesi kararı alındı. Devletin verdiği destek ile sağlanan bu kredi ile gençler çok önemli bir kredi imkanına daha kavuşmuş oldular.

300 BİN TL KREDİ VERİLECEK!

Destek kredisi almak için Halkbank’a başvuru yapacak olan gençlere verilecek olan kredinin tutarına dair de bilgilendirme yapıldı. Buna göre başvuru yapan gençler 300 Bin TL’ye kadar kredi kullanabilecekler. Bu kredi için gençlere 60 ay vade uygulanacak. 5 yılda geri ödenecek olan bu finansman desteği son dönemlerin en özel destek kredisi oldu. Gençler Halkbank’tan 300 Bin TL kredi çekecekler ama herhangi bir şekilde faiz maliyeti ile karşılaşmayacaklar.

FAİZİ DEVLET ÖDEYECEK!

Halkbank’ın genç girişimcilere sağladığı destek kredisi için yapılan açıklamada faiz maliyetine dair ayrıntılı bilgiler verildi. Buna göre esasında bu kredilerin belirli bir faiz maliyeti olacak. Ancak bu maliyet müşterilere yansıtılmayacak. Hazine ve Maliye Bakanlığı oluşacak tüm faiz maliyetini karşılayacak. Bu şekilde gençler Halkbank’tan yüzde 100 faiz indirimli kredi kullanmış olacaklar.

KİMLER BU KREDİYİ ÇEKEBİLİR?

Halkbank kimlerin 300 Bin TL faizsiz destek kredisi çekebileceklerini de açıkladı. Öncelikle bu krediyi çekebilmek için 35 yaşını aşmamış olmak gerekiyor. Bunun yanında KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitiminin de bitirilmiş olması şartı aranıyor. Genç girişimci esnaf ve sanatkarlar KOSGEB tarafından onaylanmış projelerini Halkbank’a sunarak 300 Bin TL faizsiz kredi çekebilecekler. Ancak bu krediden yararlanmak isteyenlerin Hazine ve Maliye Bakanlığı faiz destekli kredi borcu bulunmaması gerekiyor.