Hastalara nakit destek! Maaş bağlanıyor, her ay 3.336 TL veriliyor!

Devlet birimleri vatandaşların ihtiyaç sahipliğine göre bazı koşullarda sosyal yardım imkanı sağlıyorlar. Aile Bakanlığı’nın belirli hastalıkları olanlara verdiği nakit yardım önemli bir destek oluyor.
Hastalara nakit destek! Maaş bağlanıyor, her ay 3.336 TL veriliyor!

Türkiye’de vatandaşların ekonomik koşulları zaman zaman çeşitli gerekçelerle bozulabiliyor. Özellikle de düzenli bir geliri olan vatandaşlar yaşadıkları rahatsızlıklardan dolayı bu gelirlerini kaybedebiliyorlar. Bu durumda ise devreye devletin sosyal yardım mekanizmasını yürüten Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı giriyor. Aile Bakanlığı’nın sağladığı imkan ile bazı hastalıkları olanlara her ay düzenli bir şekilde ödenecek biçimde aylık bağlanıyor. Peki Aile Bakanlığı’nın bu imkanından kimler yararlanabiliyor?

HASTALARA MAAŞ BAĞLANIYOR!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı belirli hastalıkları olanlara nakit yardımda bulunuyor. Bu sosyal yardımın veriliş amacı ise bu hastalığa sahip olanların işlerini kaybetmeleri veya verimli çalışma imkanlarının kalmamasından dolayı gelirlerindeki düşüşleri dengelemek olarak açıklanıyor. Vatandaşlar bu sosyal yardım ile beraber tedavilerini yaptırmaya devam edebiliyorlar. Özellikle de kronik rahatsızlıklar bu kapsamda değerlendiriliyor. Kronik hastalıkların geçmeyecek olmasından dolayı bu yolla destek sağlanıyor.

HANGİ HASTALIKLAR KAPSAM İÇİNDE!

Sağlık kurumları tarafından yapılan kontrollerde tüberküloz ve SSPE hastalığı tespit edilen vatandaşlara Aile Bakanlığı tarafından maaş bağlanıyor. Bu hastalığa sahip olan vatandaşların başvuru yapmaları durumunda kendilerine maaş bağlandığı bildirildi. Bu maaşlar aylık olarak düzenli bir şekilde yatırılmaktadır. Bu şekilde ilgili vatandaşın mağdur olma durumu bir miktar ortadan kaldırılabiliyor.

NE KADAR ÖDEME YAPILIYOR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sosyal yardım programları içerisinde yer alan kronik hastalık yardımı kapsamında verilecek olan sosyal yardımın aylık kaç TL olduğu belirlendi. Her yıl ocak ve Temmuz aylarında zamlanan bu sosyal yardım Aile Bakanlığı’nın verdiği en yüksek tutarlı sosyal yardımları arasında bulunuyor. Güncel verilere göre bu hastalığı olanlara 4.336 TL maaş bağlanıyor. Ödemeler her ya düzenli bir şekilde yapılarak hastalığı bulunan vatandaşların ekstra güçlük çekmelerinin önüne geçilmek isteniyor.

AİLE BAKANLIĞI’NA BAŞVURU YAPILMASI GEREKİYOR

Kronik hastalık yardımı kapsamında sosyal yardım alma hakları olan vatandaşlar başvuru yapmamaları durumunda bu yardımdan yararlanamıyorlar. Bu başvurular direkt olarak hastalığı olan vatandaş veya ona bakmakla yükümlü olan kişi tarafından yapılabiliyor. Aile Bakanlığı’nın il ve ilçe birimlerinden bu başvurular yapılabiliyor.