Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'den EYT açıklaması! Süreç nasıl devam edecek?

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati EYT düzenlemesine ilişkin yeni bir açıklama yaptı. EYT düzenlemesinde takvim belli olurken detaylar hakkında merak devam ediyor.
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'den EYT açıklaması! Süreç nasıl devam edecek?

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın 2023 yılı bütçesi için TBMM’de görüşmeler yapıldı. Bu görüşmeler esnasında ekonomi gündemine dair Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati tarafından TBMM’de milletvekillerine bazı bilgilendirmeler yapıldı. Genel Kurul’da bir konuşma gerçekleştiren Bakan Nureddin Nebati’nin gündeminde EYT de vardı.

EYT AÇIKLAMASI YAPTI!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati EYT düzenlemesi hakkında bir değerlendirme yaparak, “EYT ile alakalı olarak kapsamlı bir çalışma gerçekleştiriyoruz. Hazine ve Maliye Bakanlığı olarak meselenin bir tarafı olarak katkı sunuyoruz. EYT düzenlemesi konunun tüm paydaşlarının görüşleri dikkate alınarak titizlikle hazırlanıyor. Bu çalışmanın detaylarını zamanı geldiğinde Sayın Cumhurbaşkanımız kamuoyuna açıklayacaktır.” dedi.

EYT’DE TAKVİM NETLEŞTİ!

EYT düzenlemesinde oldukça uzayan süreç tüm EYT’lileri sabırsızlandırıyor. Uzun yıllar boyunca haklarının iade edilmesini bekleyen EYT’liler sonuca ilk defa bu kadar yaklaştılar. Aralık ayında TBMM’de görüşüleceği söylenen EYT düzenlemesi AK Parti kaynakları tarafından verilen bilgilere göre Ocak ayına sarkacak. TBMM’de görüşmeler Ocak ayında başlayacak. Ancak bu sürecin ne kadarlık bir sürede tamamlanacağına dair şu anda herhangi bir bilgi verilmiyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Aralık ayının sonunda EYT düzenlemesinin TBMM’ye gelmesini beklediğini belirtmişti. Bu konuda kapsamın oldukça geniş olması ve EYT’lilerin yanında işverenlerin de taleplerinin olmasından dolayı sürecin uzadığı belirtiliyor.

EYT NE ZAMAN YÜRÜRLÜĞE GİRECEK?

EYT düzenlemesinin ne zaman yürürlüğe gireceği merak ediliyor. Bunun için TBMM Başkanlığına verilecek olan kanun teklifinin görülmesi gerekiyor. Eğer denildiği gibi Ocak ayında TBMM’ye kanun teklifi verilirse o zaman teklifte kanunun yürürlüğe giriş tarihine bakılması gerekecek. Eğer 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren yürürlüğe girmesi şeklinde bir madde eklenirse EYT’liler herhangi bir hak kaybı yaşamamış olacaklar. Ocak ayında yasalaşması halinde EYT’liler emeklilik dilekçelerini SGK’ya Ocak ayında vermeye başlayacaklar.