Hemen hesabınıza bakın! 680 bin kişinin hesabına 10.000 TL hane başı destek ödemesi yatırıldı

Türkiye'de yaşanan ekonomik zorluklar 6 Şubat tarihinde yaşanan büyük deprem felaketi nedeni ile daha da ağırlaşırken yapılan resmi açıklama ile 680 bin hak sahibinin hesabına 10 bin TL hane başı destek ödemesi yatırıldığı açıklandı!
Hemen hesabınıza bakın! 680 bin kişinin hesabına 10.000 TL hane başı destek ödemesi yatırıldı

Hemen hesabınıza bakın! 680 bin kişinin hesabına 10.000 TL hane başı destek ödemesi yatırıldı - Türkiye 6 Şubat 2023 Pazartesi günü Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen 2 büyük depremle asrın felaketini yaşamıştı. Türkiye tarihinin en büyük can kaybı yaşanan doğal afeti olarak tarihe geçen deprem ile 38 binden fazla vatandaşımız hayatını kaybederken 11 ilde OHAL ilan edilmişti. 

Depremin merkez üssü olan Kahramanmaraş ilimiz başta olmak üzere fay hattının etkilediği Hatay, Gaziantep, Adıyaman, Diyarbakır, Malatya, Şanlıurfa, Diyarbakır, Osmaniye, Kilis ve Elazığ illerinde depremden etkilenen vatandaşlarımıza nakit para yardımları da açıklanmıştı. Depremzede vatandaşlarımıza kira ve taşınma yardımı, cenaze yardımı ile hane başı destek ödemesi adı altında çok sayıda ödeme programı uygulamaya alınmıştı. 

DEPREMZEDELER İÇİN HANE BAŞI DESTEK ÖDEMESİ NEDİR, KİMLER ALABİLİR?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından AFAD merkezinde düzenlenen kabine toplantısının ardından yapılan açıklamada "Bu çerçevede ilk etapta oturulamaz hale gelen hane başına 15 bin lira taşınma ve 5 bin lira ile 2 bin lira arasında kira yardımı, ayrıca yine hane başına 10 bin lira destek yardımı yapacağımızı zaten açıklamıştım. Ailelerini deprem bölgesi dışındaki illere kendi araçları ile götüren vatandaşlarımızın yakıt masraflarını karşılıyoruz.

Ayrıca depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızın yakınlarına acil ihtiyaçları için 100 bin lira nakdi yardımda bulunuyoruz. Önümüzdeki günlerde ortaya çıkacak ihtiyaçlara göre vatandaşlarımıza ilave destekler de yapacağız. Devlet ve millet olarak el ele vererek, hiçbir mağdur ve mazlumu sahipsiz bırakmayacağız" diyerek depremzedelere yapılacak yardımları ilan etmişti. 

HANE BAŞI DESTEK ÖDEMELERİ YATIRILMAYA BAŞLANDI MI?

AFAD tarafından yapılan resmi açıklama ile 10 bin liralık destek ödemesinin hesaplara yatırılmaya başlandığı açıklandı. 680 bin 268 hanede hasar tespit çalışmalarının tamamlandığı belirtilirken hesabı olanların Ziraat Bankası hesabına olmayanların ise kimlik numarasına ödemelerin tamamlandığı ifade edildi.