Hemen kontrol edin size de yatmış olabilir! Bakanlık 5 bin TL ödemeleri hesaplara yatırdı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından destek ödemesi alan vatandaşların hesaplarına bugün ödemelerin yatırıldığı duyuruldu.
Hemen kontrol edin size de yatmış olabilir! Bakanlık 5 bin TL ödemeleri hesaplara yatırdı!

Her ay olduğu gibi ekim ayı içerisinde de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından kimlerin hesaplarına ödemelerin aktarılacağı merak konusu olmuştu. Konu ile ilgili merak edilenlerin artmasının ardından da bakanlık bugün yaptığı açıklama ile hesaplara ödemelerin aktarıldığını ifade etti. İllere göre yatırılan bu ödemeler vatandaşlar tarafından hesaplarına yatıp yatmadığı hakkında araştırılmaya başlandı.

BAKANLIK ELİNİ KESESİNE ATTI!

Konu ile ilgili Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalarda "Bakanlık olarak engelli bireylerin eğitim, sağlık, güvenlik, istihdam gibi temel haklarına tam olarak ulaşmaları için hak temelli bir bakış açısıyla politikalar geliştiriyoruz. Geliştirdiğimiz bütüncül ve adil sosyal hizmet modelleri ile toplumun her bir ferdine ulaşmaya çalışıyoruz." ifadeleri ile desteklerin sürdürüldüğü ifade edildi.

Ekim ayı ödemelerinin hesaplara yatıp yatmadığı konusunda merak edilenlere ise "Bakıma ihtiyacı olan tam bağımlı vatandaşlar ve aileleri için bu ay toplam 2,8 milyar lira Evde Bakım Yardımı'nı hesaplara yatırmaya başladık. Halihazırda 561 bin vatandaşımız Evde Bakım Yardımı'ndan yararlanıyor. Bakanlık olarak engelli vatandaşlarımızın üreten güçlü Türkiye'nin birer ferdi olması, toplumsal yaşamın her alanında etkin bir şekilde yer alması için Türkiye Yüzyılı vizyonumuz çerçevesinde çalışmalarımıza devam edeceğiz. Ödemelerin tüm engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine hayırlı olmasını diliyorum." şeklinde açıklamalarda ödemelerin hesaplara yatırıldığından bahsetti.

EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR?

2023 yılı Temmuz ayında asgari ücret ile birlikte evde bakım maaşı ödemeleri de zamlandı. Gelen bu zamlar sonucunda evde bakım maaşları 5 bin 85 TL oldu. Ekim ayı için ödeme alacak olan vatandaşların da bu tutar üzerinden ödemelerini aldığı öğrenildi.

KİMLER EVDE BAKIM MAAŞI ALABİLİR?

Henüz Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı üzerinden başvuru yapmamış fakat evde bakım maaşı almak isteyen kişiler tarafından yapılacak olan ödeme için gerekli başvuru şartları şu şekilde verildi;

- Engelli kişinin sağlık raporunda “ağır engelli’’ kısmının işaretli olması gerekiyor.

- Hanedeki kişi başı gelirin asgari ücretin üçte ikisinin altında gelir olması gerekir. Bu miktar 2019 yılı için 1219.35 lira şeklindeydi.

- Sosyal hizmetler yetkililerinin yaptığı sosyal incelemede, engelli kişinin bakıma ihtiyacının olduğu tespit edilmiş olması gerekmektedir.