Her şey değişecek! Son 1 hafta zaman kaldı Kredi Kartı kullanan milyonlara duyuruldu Akbank, Halkbank, Ziraat ve bu bankalar

Kredi Kartı kullanan milyonlarca vatandaşa kötü haber geldi. Türkiye'deki tüm kamu ve özel bankalar için ortak karar alındı. Akbank, Halkbank, Ziraat Bankası dahil tümü için geçerli olacak.
Her şey değişecek! Son 1 hafta zaman kaldı Kredi Kartı kullanan milyonlara duyuruldu Akbank, Halkbank, Ziraat ve bu bankalar

Geçtiğimiz günlerde TCMB'nin politika faizini 500 baz puan artırmasının akabinde kredi kartlarının faiz oranlarında artış yaşanacağı belirtildi.

kredi-karti-a05r-cover.jpg

Her şey değişecek! Son 1 hafta zaman kaldı Kredi Kartı kullanan milyonlara duyuruldu Akbank, Halkbank, Ziraat ve bu bankalar- Yeni göreve gelen Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın faiz artışlarına devam etmesi ile birlikte bankalar için de önemli kararlar alınmaya başlandı. TCMB'nin politika faizi üzerinde yapmış olduğu toplam %30'luk faiz artışı banka kredi kartlarına yansıyor.

Yapılan politika faiz açıklamasının ardından Kredi Kart faizlerinde belirleyici olan referans faiz oranı yüzde 2,26'dan yüzde 2,71'e yükselecek. Yaşanan faiz artışının ise 1 Ekim'den itibaren başlayacağı aktarıldı.

Akbank, Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıf Bankası, Denizbank gibi bir çok kamu ve özel bankaların tamamında geçerli olacak olan faiz artışları için tüm kredi kartı kullanıcıları uyarıldı.

TL İŞLEMLERİNDE FAİZLER YÜKSELDİ

Son duruma bakıldığında Türk Lirası kredi kartı işlemlerinde uygulanacak aylık azami akdi faiz oranı aylık yüzde 3,26'ya yükselecek. Aylık gecikme faizi de yüzde 3,56'ya çıkacak. Kredili mevduat hesabı gibi nakit çekim işlemlerindeki aylık azami akdi faiz oranı yüzde 4.02 seviyesine çıkacak. Gecikme faiz oranı yüzde 4,32'ye yükselecek. Bu faiz artışlarının nasıl tesir edeceği merak edilirken artışın genel Türkiye ekonomisine nasıl yansıyacağı da merak ediliyor.