Hesaplama yapıldı, 1.560 TL indirim! Doğalgaz faturalarında 1 yıllık uygulama!

Karadeniz doğalgazının devreye alındığı törende bir açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan vatandaşlara iki müjde vermişti. Verilen bu iki müjdenin detayları ortaya çıkarken yapılan hesaplamada vatandaşlara ne kadar katkı sağlayacağı da belli oldu.
Hesaplama yapıldı, 1.560 TL indirim! Doğalgaz faturalarında 1 yıllık uygulama!

Türkiye için enerji alanında tarihi adım olan Karadeniz doğalgazının karaya çıkarılarak kullanıma hazır hale getirilmesine dair işlemler tamamlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımı ile düzenlenen törende doğalgaz devreye alındı. 2020 yılında Zonguldak’ın 170 km açığında ve denizin 2.200 metre altında keşfedilen doğalgaz Deniz Tabanı Üretim Tesisi ile Sakarya Gaz Sahası Kara Tesisi’ne ulaşıyor. 30 saatlik yolculukla karaya ulaşan gaz yılda 60 milyar metreküp doğalgaz ithal eden Türkiye için çok önemli bir katkı sağlayacak.

Mayıs ayından itibaren Karadeniz doğalgazı evlere girmeye başlayacak. Konutlarda 35 yıl boyunca tüketilecek olan doğalgazı karşılama kapasitesine sahip olan Karadeniz doğalgazının Faz 1 aşaması Eylül ayında devreye alınmış olacak. Böylece günde 10 milyon metreküp doğalgaz çıkarma kapasitesine ulaşılacak.

CUMHURBAŞKANI MÜJDELERİ DUYURDU

Karadeniz doğalgazının devreye alınması ile beraber bu müjdeli haberi vatandaşların direkt cebine yansıyacak şekilde Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada, “Vatandaşlarımızın aylık 25 metreküpe denk gelen evlerindeki mutfaklarında ve sıcak su tüketiminde kullandıkları doğal gazı 1 yıl süreyle ücretsiz veriyoruz. Önümüzdeki 1 ay da tüm konutlardaki doğal gaz kullanımından ücret almayacağız.” dedi.

FATURA OKUMA BEDELİ DE OLMAYACAK!

Karadeniz doğalgazı ile alakalı olarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez de bir açıklama yaparak, “Zaten doğalgazda tek kademe var. Kafaları karıştıracak husus olmayacak. Önümüzdeki aydan itibaren tüm tüketimleri 1 ay boyunca bedavaya kullanmış olacak vatandaşımız. (Fatura okuma bedeli) Onlar da alınmayacak. 25 metreküpe kadar tüm bedelleri karşılıyoruz.” ifadelerini kullandı.

BEDAVA DOĞALGAZ UYGULAMASI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Bedava doğalgaz uygulamasına dair bilgi veren Bakan Fatih Dönmez, “Bayramdan sonra düzenlenecek faturalarla başlıyoruz. 25 Nisan'da başlarsak 25 Mayıs'a kadar, 1 Mayıs'ta olursa 30 Mayıs'a kadar. 1-2 haftalık prosesten sonra Mayıs ayında inşallah tüm evlerimizde kullanılır hale gelecek.” şeklinde konuştu.

NE KADAR İNDİRİM YAPILACAK?

Vatandaşlara verilecek olan bedava doğalgaz ile alakalı olarak hesaplamalar da yapıldı. 25 metreküp doğalgaz faturalara şu andaki güncel fiyatlara göre 130 TL olarak yansıyor. 1 yıl boyunca ücretsiz olacak 25 metreküp doğalgazın tutarı ise 1.560 TL olacak. Yani vatandaşlar 1 yıl boyunca doğalgaz faturalarında toplamda 1.560 TL indirim görecekler. Ayrıca Mayıs ayında da doğalgaz faturası hiç oluşturulmayacak, tamamen bedava olacak.