Hesaplara en az 12.000 TL yatacak! EYT'liler için Nisan hesaplaması yapıldı!

EYT düzenlemesinin ardından emeklilik başvuruları yapılmaya devam ediliyor. Emeklilik işlemleri tamamlananlara ise yapılacak ödemeler hesaplanıyor. EYT’lilere ne kadar maaş yatacağı belli oldu.
Hesaplara en az 12.000 TL yatacak! EYT'liler için Nisan hesaplaması yapıldı!

EYT ile beraber emekli olma hakkı elde edenler SGK’ya başvurularını yapmaya devam ediyorlar. SGK’da bu başvurular değerlendirilerek emeklilik işlemleri tamamlanıyor ve EYT’liler emekli maaşına bağlanıyorlar. EYT’lilerin emekli maaşı ödemelerine dair yeni gelişmeler yaşanıyor. EYT’liler arasında emeklilik işlemleri tamamlananlara Nisan ayı içerisinde ödeme yapılacak günler belirlenmişti. Bu ödemelerin hesaplanmasına dair çok önemli ayrıntılar ortaya çıktı.

FARK ÖDEMESİ NASIL HESAPLANACAK?

EYT’lilere Nisan ayında ödenecek maaşlarla beraber bir de fark ödemesi yapılacak. Bu kişiler 1 Nisan 2023 tarihi ile beraber resmen emekli oldular ve emekli maaşı almaya hak kazandılar. Emekli maaşları peşin ödenen bir ödeme türü olduğu biliniyor. Yani Bir emekli eğer ayın 20’sinde emekli maaşı alıyorsa alacağı bu ödeme o ayında 20’sinden sonrasını kapsıyor. Maaş öncesi ise bir önceki ayın ödemesine dahil oluyor. Nisan ayında emekli maaşı almaya hak kazanan EYT’liler maaşı alacakları güne kadar olan ödemeyi SGK’dan fark ödemesi olarak alacaklar.

7.500 TL’DEN HESAPLANMIYOR!

EYT’li emeklilerin alacakları fark ödemelerine dair hesaplama ayrıntıları ortaya çıktı. Bu fark ödemelerinin en düşük emekli maaşı olan 7.500 TL’den hesaplanmaması gerekiyor. Bu ödemeler 5.500 TL’lik maaş üzerinden hesaplanması gerekiyor. SSK’lılarda bu fark ödemesi 17 günlük, Bağkur’lularda ise 25 günlük fark ödemesi alınabiliyor. Bu fark da en düşük emekli maaşı üzerinden hesaplanacaksa en fazla 4.500 TL olabiliyor.

12.000 TL ÖDENECEK!

EYT’lilere yapılacak olan Nisan ödemelerine dair hesaplamalar yapılmaya başlandı. Buna göre EYT’li emekliler Nisan ayında öncelikle en düşük emekli maaşı olan 7.500 TL’yi alacaklar. Daha yüksek tutardan emekli maaşına bağlananların ödemeleri daha yüksek olabilecek. Buna ek olarak ise fark ödemesi yapılacak. Bu fark ödemesi en düşük tutarlar üzerinden hesaplandığında en az 4.500 TL’yi bulabiliyor. EYT’lilerin hesaplarına yatacak olan toplam ödeme tutarı ise en az 12.000 TL yatacak. Bu ödemeler de Ramazan Bayramı’ndan önce EYT’li emeklilere ödenecek.