Hesaplarınızı hemen kontrol edin! Bakanlık IBAN numaralarınıza ödemeyi yatırdı

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından vatandaşlara yapılan destek ödemeleri hakkında bugün bakanlık tarafından son dakika açıklama geldi.
Hesaplarınızı hemen kontrol edin! Bakanlık IBAN numaralarınıza ödemeyi yatırdı

Çiftçilere destek olmak amacı ile her ay yapılan destek ödemelerinin Ekim ayında ne zaman yapılacağı konusunda merak edilenler artmıştı. Konuya ilişkin merak edilenlerin artmasının ardından Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından konu ile ilgili açıklamalar gelmeye başladı. Yapılan açıklamalarda beklenen ödemelerin hesaplara yatırıldığı ifade edildi.

HESAPLARINIZI HEMEN KONTROL EDİN!

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamalara göre 6 Şubat tarihinde meydana gelen deprem felaketinin ardından deprem bölgesindeki vatandaşlara destek ödemesinin yapılacağı ifade edilmişti. Bu ödemelerin ne zaman yapılacağı hakkında merak edilenlerin artmasının ardından yaklaşık olarak 13,7 milyar liralık destek ödemesinin hesaplara aktarıldığı öğrenildi.

Bununla birlikte yine deprem bölgelerine üreticilere destek olmak amacıyla yem desteğinin de verildiği konusunda bilgilendirmelerde bulunuldu.

BAKAN YUMAKLI AÇIKLADI!

Ödemelerin hesaba yatırıldığı konusunda açıklama yapan Bakan Yumaklı, "408 milyon lira Malatya'da olmak üzere yaklaşık 13,7 milyar liralık destekleri önce çekerek ödedik. Toprak Mahsulleri Ofisimiz ve Tarım Kredi Kooperatiflerimiz de ürün alımlarına ara vermeden devam etti. TMO'nun Malatya Ajans Amirliğini, Şube Müdürlüğü statüsüne çevirerek ürün alımlarıyla ilgili herhangi bir sorun oluşmamasını engelledik. Tarımsal kredilerin faizlerinin ertelenmesi, ORKÖY kredileri, hibe ve destek sürelerinin uzatılması gibi hususlar da bu dönemde gerçekleşti. Malatya'da 116 milyonu olmak üzere toplamda 1,3 milyar liralık da hayvansal üretim yapan üreticilerimize destek ödemesi de yapıldı. Malatya'da 3 bin 500 tona yakın toplam 16 bin tonluk yem desteği de oldu." şeklinde açıklamalar ile destek ödemelerinin hesaplara yatırıldığından bahsetti.