Hiç evi olmayana ilk evinin anahtarı yolda! Dar gelirliyi kira öder gibi ev sahibi yapacak 180 ay vadeli konut kredisi desteği

İlk kez konut sahibi olacak olan vatandaşlara özel kredi desteği duyuruldu. Devletten o vatandaşlara 15 yıl vade imkanı ile konut kredisi verilecek.
Hiç evi olmayana ilk evinin anahtarı yolda! Dar gelirliyi kira öder gibi ev sahibi yapacak 180 ay vadeli konut kredisi desteği

Konut fiyatlarının arttığı bu son dönemde hükümet tarafından da vatandaşların konut sahibi olabilmesi amacı ile yapılan çalışmalara hız kazandırılmaya başlandı. TOKİ tarafından inşa edilen ve kura yöntemi ile vatandaşlara uygun ödeme imkanı ile verilen konutların yanı sıra farklı çalışmaların da yapılacağı konusunda müjdeler verilmişti. Konu ile ilgili merak edilenlerin artmasının ardından devlet konut kredisi almak isteyen vatandaşlar için de harekete geçti.

UYGUN FAİZ VE VADE ORANI İLE KONUT KREDİSİ VERİLECEK!!

Orta gelirli vatandaşların da konutlara erişimini kolaylaştırmak amacı ile sunulan konut kredisi imkanı hakkında hükümetten ilk adım geldi. Yapılan açıklamalara göre ilk kez ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar için yapılacak olan düzenleme sonucunda büyük bir kredi fırsatı sunulacağı öğrenildi. Konuya ilişkin Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu (BDDK) tarafından açıklamaların gelmesi ile birlikte vatandaşlar içi Ekim ayının sonuna kadar büyük fırsatların duyurulacağı öğrenildi. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından da yakın zaman içerisinde bu konuya ilişkin açıklamaların peş peşe duyurulacağı ifade edildi.

180 AY VADE İMKANI İLE VATANDAŞLARA KONUT KREDİSİ MÜJDESİ DUYURULDU!

Ekonomik nedenlerin yanı sıra özellikle de deprem döneminin ardından vatandaşlar tarafından konutlara olan erişim oldukça zorlaşmaya başladı. Hem konut hem de kira fiyatlarının artmasının ardından ise Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından konu ile ilgili çalışmalar yürütülmeye başlandı. Bu çerçevede sunulacak olan son projede de ilk kez ev sahibi olacaklara yüzde 1.20 faiz oranı ve 180 ay vade ile kredi imkanı sağlanacak. Kredinin limiti ise 1 milyon TL'ye kadar çıkabileceği bilgisi verildi.

Pek çok vatandaşı konut sahibi yapabilecek olan bu hamlenin ise Ekim ayı itibariyle yapılacak olan görüşmeler sonucunda detaylandırılarak vatandaşlara duyurulacağı öğrenildi.