Hükümete yakın gazeteci açıkladı! Memur ve emekli maaş zammında yüzde 45 ayarı!

Temmuz ayında memurların ve emeklilerin maaşlarına yapılacak olan zamlar büyük bir merakla araştırılıyor. Ünlü gazeteci Faruk Erdem maaş zamlarına yönelik son hesaplamasını açıklayarak emekli ve memur maaşlarına yüzde kaç oranında zam yapılabileceğini paylaştı.
Hükümete yakın gazeteci açıkladı! Memur ve emekli maaş zammında yüzde 45 ayarı!

Türkiye’de milyonlarca emekli ve memur maaşlarına Temmuz ayında yapılacak olan zammın yüzde kaç olacağına dair yapılan hesaplamaları araştırmaya başladılar. Gelirlerinin enflasyon karşısında ezilmesinin ardından emekliler ve memurlar kendilerini biraz olsun refaha ulaştırmasını bekledikleri Temmuz zamlarını merak ediyorlar.

Emeklilerin ve memurların maaşlarına sadece enflasyon farkının verilmeyeceği bugün bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan hem emeklilerin hem de memurların maaşlarına refah payı artışı yansıtılacağını söylerdi. Ayrıca kamu işçilerinin maaşlarına yapılan yüzde 45 oranındaki zam da iştahları iyice kabarttı.

EMEKLİ VE MEMUR MAAŞ ZAMMI HESAPLAMALARI

Hükümete yakın bir gazeteci olarak tanınan Faruk Erdem de emekli ve memur maaş zamlarına dair hesaplamasını açıklayarak, “Temmuz ayı yaklaşıyor ve emekliler ile memurların maaşlarına zam yapılacak. Haziran ayının enflasyonunun belli olması ile süreç netleşebilecek. Şu anda elimizde 4 aylık enflasyon var yüzde 15,22 oranı var karşımızda. Merkez Bankası’nın da bir piyasa anketi var ve oradan da yapacağımız hesaplama ile 2023 yılının ilk 6 aylık enflasyonunun yüzde 21,43 olabileceğini görüyoruz. Bununla da kalmıyor. Bir de refah payı artışı olacak. Bu rakamların üzerine refah payı da katılacak.” dedi.

REFAH PAYI ARTIŞI YÜZDE KAÇ OLABİLİR?

Refah payı artışının nasıl olacağını da açıklayan Faruk Erdem, “Ocak ayında yüzde 15 oranında bir enflasyon farkı çıkmış ve Sayın Cumhurbaşkanı’nın kararı ile maaş zammı yüzde 30’a tamamlanması gerçekleşmişti. Temmuz ayında da benzer bir uygulamanın olmasını bekliyoruz. Bu durumda da memur ve emeklilerin Temmuz maaş zamlarının yüzde 30 ile yüzde 35 civarında olacağını tahmin ediyorum.” ifadelerini kullandı.

YÜZDE 45 ZAM İHTİMALİ DOĞDU!

Kamu işçilerine yapılan zamma dikkat çeken Faruk Erdem, “Kamu işçilerine yapılan yüzde 45’lik maaş zammını esas alacak olursa ifade ettiğimiz yüzde 30 yüzde 35 oranındaki toplam zam hem memurlar hem de emekliler için yüzde 40 ile yüzde 45 aralığına da yükselebilir. Kamu işçilerine bu verilirken memurlara ve emeklilere verilmemesi yönünde bir karar beklemiyorum. Hatırlarsanız Ocak ayında memurlar ile emeklilere eşit oranlarda zam yapılmıştı. Yine aynı şekilde hareket edilecektir.” açıklamasını yaptı.