IBAN numaralarınızı hemen kontrol edin! Bakanlık Eylül ayı için tam 5 bin TL ödemeleri hesaplara geçti

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan son duyuru ile birlikte evde bakım maaşı kapsamında binlerce kişinin hesabına 5 bin TL yatırıldığı öğrenildi.
IBAN numaralarınızı hemen kontrol edin! Bakanlık Eylül ayı için tam 5 bin TL ödemeleri hesaplara geçti

Türkiye'de bakıma muhtaç olan binlerce kişi için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı evde bakım maaşı kapsamında her ay ödeme yapmaktaydı. Bu ödemeler hakkında detayların merak edilmesinin ardından ise bugün Bakanlık tarafından yeni bir açıklama geldi. Yapılan açıklamalarda vatandaşlar için 5 bin 98 TL tutarında ödemelerin hesaplara aktarıldığı duyuruldu.

BİNLERCE KİŞİNİN HESABINA ÖDEMELER AKTARILDI!

Bugün Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş tarafından yapılan açıklamalarda “Bakıma ihtiyacı olan tam bağımlı vatandaşlar ve aileleri için bu ay toplam 2,8 milyar lira Evde Bakım Yardımını hesaplara yatırdık” şeklinde ifadeler ile Eylül ayı için ödemelerin yapıldığı öğrenildi.

Yapılan bu açıklamaların ardından toplamda 5 bin 98 TL değerinde olan bu yardımın kimlere verildiği ve başvuru için gerekli olan şartların neler olduğu hakkında merak edilenler de arttı.

maass.jpg

KİMLER EVDE BAKIM MAAŞI ALABİLİR?

Bakanlığın resmi internet sitesinden yapılan duyuruda evde bakım maaşı alabilecek olan kişiler şu şekilde açıklanmıştır; "Üveyler de dahil olmak üzere bakıma muhtaç engellinin; eşi, çocukları ile çocuklarının eşleri, ana ve babası ile bunların ana ve babası, torunları ile torunlarının eşleri, kardeşleri ile kardeşlerinin eşleri, kardeşlerinin çocukları ile kardeş çocuklarının eşleri, eşinin ana ve babası, eşinin kardeşleri, eşinin kardeşlerinin eşleri ile çocukları, amcaları ve amcalarının eşleri, amca çocukları ile bunların eşleri, halaları ile halalarının eşleri, hala çocukları ile bunların eşleri, dayıları ve dayılarının eşleri, dayı çocukları ile bunların eşleri, teyzeleri ve teyzelerinin eşleri, teyze çocukları ile bunların eşlerinin engellinin bakımını sağlaması durumunda evde bakım ücreti verilir."

EVDE BAKIM MAAŞI ALMA ŞARTLARI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın resmi internet sitesi ve e-Devlet üzerinden yapılabilecek olan başvurularda kişilerin yardımdan faydalanması için sağlaması gereken şartlar ise şu şekildedir;

  • Engelli Sağlık Kurulu Raporu’nda “Ağır Engelli” olduğunu belgelendirenler.
  • Engelli kişinin başkasının yardımı ve bakımı olmadan hayatını devam ettiremeyecek düzeyde olması yani tuvalet, beslenme ihtiyacını, giyinip soyunabilme, merdiven inip çıkabilme vb.
  • Aile bireyleri her türlü gelirleri toplamı evde yaşayan birey sayısına bölündüğünde birey başına düşen gelirin bir aylık net asgari ücretin 2/3’ünden az olanlar başvuru yapabilmektedir.