IBAN'larınızı hemen kontrol edin! Bakanlık 1250 TL ödemeleri hesaplara yatırmaya başladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan son açıklama ile birlikte destek ödemlerinin hesaplara yatırılmaya başlandığı öğrenildi.
IBAN'larınızı hemen kontrol edin! Bakanlık 1250 TL ödemeleri hesaplara yatırmaya başladı

Dar gelirli vatandaşlara destek olmak amacı ile Aile Bakanlığı tarafından duyurulan aile destek ödemesi hakkında bugün Ekim ayı için açıklama geldi.

DESTEK ÖDEMELERİ HESAPLARA YATIRMAYA BAŞLADI!

Aile Bakanlığı tarafından Ekim ayı için yapılan son dakika duyurusuna göre "Sosyal refah paylaşımını önde tutan bakış açısıyla, arz odaklı güçlü sosyal yardım sistemini kararlı ve etkin bir şekilde yürütüyoruz. Büyüyen ve gelişen ülkemizin refahını vatandaşlarımızla paylaşmaya devam edeceğiz. İhtiyaç sahibi hanelerimize yönelik hayata geçirdiğimiz desteğimizle onların yanında olmayı sürdürüyoruz. Bu kapsamda Türkiye Aile Destek Programı ödemelerini bugün itibarıyla hesaplara yatırıyoruz. İhtiyaç sahibi hanelerimize bu ay toplam 4,1 milyar lira ödeme yapacağız." denilmişti.

Yapılan açıklamaların ardından bugün ve yarından itibaren ödemelere başlanacağı ifade edildi.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Bakanlık tarafından verilecek olan destek ödemeleri hesaplara yatırılma devam ediliyor. Kişilerin devam eden bu destek ödemelerine başvuru yapabilmesi için sağlaması gereken şartlar şu şekilde verildi;

Başvuran kişinin;

  • Türk vatandaşı olmaması,
  • Mavi Kart sahibi olması,
  • Yerleşim adresinin yurt dışında olması,
  • 18 yaşından küçük olması,
  • Hanesinde memur, noter veya muhtar olarak çalışan ya da yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan yahut özel sandıklar kapsamında olan kişi ya da kişilerin bulunması,

durumlarında başvurular değerlendirmeye alınamayacaktır.

Bunun yanında başvuranın; cezaevi ve tutukevinde bulunan hükümlü veya tutuklu olması, öğrenci yurtlarında kalan öğrenci olması, yetiştirme yurdu gibi bakım kurumunda bulunan kişilerden olması ve zorunlu askerlik görevini ifa eden er/erbaş statüsündeki askerler olması halinde başvurular hane yaklaşımı çerçevesinde değerlendirilemeyeceğinden bu kişiler program kapsamı dışında tutulmuştur.

1250 TL ÖDEME YAPILACAK!

Konuya ilişkin yapılan açıklamalara göre kişilere yapılacak olan destek ödeme tutarları şu şekilde verildi;

Kişi başına düşen aylık gelir aralığı;

450 TL ve altı olanlara = 1250 TL

450 TL üzeri - 911,15 TL ve altı olanlara = 1.100 TL

911,15 TL üzeri - 1372,30 TL ve altı olanlara = 950 TL

1372,30 TL üzeri - 3.800,78 TL’den az olanlara = 850 TL verilecektir.