İBB'den 7.000 TL nakit destek! 10.000 kişiye ödenecek, açıklama yapıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu yeni bir açıklama yaparak belediye olarak evlenecek olan çiftlere evlilik desteği vereceklerini duyurdu. İBB 7.000 TL evlilik desteği kimlere, nasıl verilecek, başvuru nereden yapılacak?
İBB'den 7.000 TL nakit destek! 10.000 kişiye ödenecek, açıklama yapıldı!

Türkiye’de vatandaşlara yapılan sosyal yardımlar ve destekler ile alakalı olarak yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediliyor. Vatandaşlar genellikle Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından uygulanan sosyal yardım programları ile desteklenebiliyorlar. Ancak bazı belediyeler de sosyal belediyecilik gereği vatandaşlara yönelik destek programlarını devreye sokarak vatandaşların ihtiyaçlarına yönelik ayni veya nakdi yardımlarda bulunabiliyorlar. Bu şekilde son destek haberini İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu duyurdu.

EVLENECEK ÇİFTLERE İBB’DEN EVLİLİK DESTEĞİ!

İBB’nin vatandaşlara sağlayacağı son desteği açıklayan Başkan Ekrem İmamoğlu, “Ekonomik olarak zor günlerden geçiyoruz. Hem ülkemizde hem de İstanbul’da yaşam maliyeti her geçen gün artıyor. Bu durumun tüm vatandaşlarımızı olumsuz etkilediğini biliyoruz. İnsanlarımıza destek olmak ve onları bir nebze olsun rahat ettirmek için çalışıyoruz ve projeler üretiyoruz. Vatandaşlarımıza güzel bir haber vermek istiyorum. İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak evlilik desteği projemizi başlatıyoruz. 2023 yılında İstanbul’da yeni evlenecek 10.000’in üzerinde çiftimize tek seferlik 7.000 TL evlilik desteği vereceğiz. Yeni bir yuva kuracak olan çiftlerin mutluluklarına katkıda bulunmak inanın bizleri de çok mutlu ediyor. Yeni evlenecek tüm çiftlerimizin hayalleri gerçek, mutlulukları daim olsun. Bu zor günleri hep birlikte dayanışma ile aşacağız. Birlikte başaracağız.” dedi.

KİMLER ALABİLİR?

İBB’nin sağladığı bir imkan olan evlilik desteği programından kimlerin faydalanabileceği merak konusu oluyor. Bu desteği alabilmek için 2023 yılı içerisinde İstanbul’da evlenmiş olmak gerekiyor. Ardından yapılacak başvuru ile 7.000 TL evlilik desteği alınabilecek. Başvuru sayısının çok fazla olması durumunda farklı kriterler uygulanabilecek. Yaş, gelir düzeyi gibi koşullara bakılarak yardım yapılacak çiftler kararlaştırılabilecek. Sistemin nasıl olacağını ise İBB ayrıca açıklayıp kamuoyuna duyuracak.

BAŞVURU NASIL YAPILIR?

7.000 TL evlilik desteği için İBB başvurularının alınmaya başlanıp başlanmadığı da araştırılıyor. Şu abda bu destek programı ile alakalı olarak başvurulara dair bir detay bilinmiyor. Başvurunun ne zaman, nereye ve nasıl yapılacağı İBB tarafından açıklanacak. Ancak İBB’de bu yardım başvuruları genellikle online olarak yapılabiliyor. Evlilik desteği için de web sayfası üzerinden başvuru alınabileceği tahmin ediliyor.