İkinci el araç alacaklara 260 Bin TL! Ziraat Bankası ödenecek taksiti açıkladı!

Otomobil sahibi olmak isteyenlere Ziraat Bankası tarafından taşıt kredisi verilmeye devam ediliyor. İkinci el otomobil alımlarında kullandırılabilecek taşıt kredisi kampanyasını açıklayan Ziraat Bankası aylık taksit tutarını açıkladı.
İkinci el araç alacaklara 260 Bin TL! Ziraat Bankası ödenecek taksiti açıkladı!

Otomobil ihtiyacı olanlar araç alımlarında kullanabilecekleri finansman desteklerini araştırıyorlar. Bu finansman desteklerinin en kolay yolu bankalardan taşıt kredisi kullanmak oluyor. Kullanılan bu taşıt kredileri sayesinde otomobil için ödenmesi gereken tutarın tamamının peşin ödenmesine gerek kalmıyor. Belirli maliyetler karşılığında satın alınacak aracın fiyatının bir kısmı taşıt kredisi çekilerek temin edilebiliyor. Burada en kritik nokta ise çekilecek kredi için karşılanmak zorunda kalınan maliyetler oluyor. 

TAŞIT KREDİLERİNDE KAMU BANKALARI

Taşıt kredisi veren bankalar müşterilerden belirli maliyetleri talep ediyorlar. Bankaların kredi politikalarına göre bu maliyetler değişebiliyor. Son dönemlerdeki taşıt kredisi faizlerindeki değişimler değerlendirildiğinde en avantajlı kampanyaları kamu bankalarında bulmak mümkün olabiliyor. Bunun için de bu bankalardan taşıt kredisi çekmek isteyenlerin sayısı oldukça arttı. Ziraat Bankası da avantajlı koşullarda taşıt kredisi veren bankalar arasında bulunuyor. 

İKİNCİ EL TAŞIT KREDİSİ ZİRAAT BANKASI'NDA

Ziraat Bankası'nın taşıt kredisi kampanyasının özellikleri belli oldu. Bankanın yaptığı açıklamada ikinci el otomobiller için de taşıt kredisi imkanı sağlandığı bildirildi. Her banka ikinci el araçlar için taşıt kredisi imkanı sağlamıyor ama Ziraat Bankası müşterilerinin böyle bir imkanı bulunuyor. Üstelik bu fırsat müşterilere maliyet avantajı ile sunuluyor. 

İkinci el taşıt kredisi kullanmak için Ziraat Bankası'na başvuru yapanlar bazı sınırlamalar ile karşılaşıyorlar. Bu sınırlamaları Ziraat Bankası değil BDDK belirliyor ve buna tüm bankalar eksiksiz bir şekilde uymak zorundalar. 

Ziraat Bankası'ndan ikinci el taşıt kredisi kullanılırken önce otomobilin kasko değerine bakılıyor. Eğer satın alınacak ikinci el aracın kasko değeri 400 Bin TL'yi aşmıyorsa o zaman banka 48 ay vadeli kredi imkanı sağlıyor. Üstelik bu değerin yüzde 70'ine kadar da taşıt kredisi çekilebiliyor. Yani 400 Bin TL'lik bir araç için 280 Bin TL taşıt kredisi alınabiliyor. 

260 BİN TL TAŞIT KREDİSİ HESAPLAMASI

İkinci el araç alacaklara 260 Bin TL! Ziraat Bankası ödenecek taksiti açıkladı!

Ziraat Bankası'ndan ikinci el taşıt kredisi kullanımında banka tarafından bu kredi aylık yüzde 1,67 oranında faiz ile hesaplanıyor. 48 ay vadeli 260.000 TL taşıt kredisi çekilmesi durumunda ödenmesi gereken aylık taksit tutarı 8.628 TL olarak hesaplanıyor.