İkinci el araçlarda yüz güldüren gelişme! Yüzde 15 düşüş ile fiyatlarda azalma yaşandı

Otomobil sektöründe yaşanan büyük artışların ardından gelen son açıklama ile birlikte uygulanan yaptırımların fiyatların düşmesinde büyük ölçüde faydası olduğu öğrenildi.
İkinci el araçlarda yüz güldüren gelişme! Yüzde 15 düşüş ile fiyatlarda azalma yaşandı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat tarafından yapılan son dakika açıklaması ile birlikte ikinci el araçlarda yaşanan artışların ardından uygulanan yaptırımların fiyatların düşmesinde büyük avantaj sağladığı öğrenildi. Konuya ilişkin gelen bilgilere göre kişilerin artan fiyatlar karşısında artık araç alamayacak duruma gelmesinin ardından ağır yaptırımlar uygulandığı öğrenilmişti.

Fahiş fiyat ile mücadele amacıyla çıkılan bu yolda otomotiv piyasası adına cezalar uygulanmaya başladı. Bu cezaların fiyatları düşürüp düşürmeyeceği hakkında merak edilenlerin ardından ise Ticaret Bakanı Ömer Bolat tarafından son açıklama ile birlikte fiyatlarda düşüşün yaşandığı ifade edildi.

DENETİMLER KARARLILIK İLE SÜRÜYOR!

Kapsam dahilinde başlanan çalışmalara devam edildiğini ifade eden Bakan Bolat, “Koronavirüs süreci ile maskede yaşanan fırsatçılık ile başlayan bazı ürünlerde haksız ticari uygulamalar, fahiş fiyat uygulamaları karşısında da hükümet olarak, bakanlık olarak biz yetkilerimizi kullanarak bütün gücümüzle gayret ediyoruz. Bu noktada fahiş fiyat uygulaması ve haksız ticaret uygulamalarına karşı gereğini yapıyoruz. Denetlemeler ve gerekli müeyyideleri kararlılıkla uyguluyoruz." dedi.

MAKUL SEVİYELERE DÜŞECEK!

Devam edilen yaptırımlardan bahseden Bolat, "Otomotiv piyasasında haziran ayında göreve geldikten sonra aldığımız tedbirler ile çip krizi ile başlayan süreçteki sıkıntılar çok büyük ölçüde sona erdi. ATO’daki arkadaşlarımızdan da bu konuda büyük destek aldık. Diğer sektörlerde de, emlak piyasasında da sizlerle iş birliği yapıyoruz. Sektördeki çürük elmaları ayıklama gayreti içindeyiz. Bu konuda kanunların, yönetmeliklerin bizlere verdiği yetkileri en hızlı ve titiz bir şekilde kullanıyoruz ve bundan çekinmeyeceğiz. Amacımız ticaret düzgün ve dürüst şekilde yapılsın. Alıcının da, tüketicinin de, satıcının da kazanacağı makul fiyatlarda ve istikrarlı şekilde iç piyasa ortamını sağlamak.” ifadeleri ile fiyatların daha da ineceğinden bahsetti.

YÜZDE 15 DÜŞÜŞ GÖRÜLDÜ!

Son olarak cezaların ardından fiyatlara yansıyan tabloyu da “İnternetin gelişmesiyle birlikte ilan sitelerinin yaygınlaşması, bazı kişilerin bu ilan sitelerinde fiyat şişirme manipülasyonları maalesef birçok sektörde can yakıyor. Bu ilanlara ilişkin yönetmelikler çıkardık ve sahte ilanlara ilişkin ağır cezai müeyyideleri uygulayacağımız yönetmelik değişiklikleri yaptık, bunların neticesini görmeye başladık. Otomotiv piyasasında ikinci elde piyasa fiyatlarında yüzde 10-15 düşüşler var. Birinci elde artık stoklar ortaya çıkartılmak zorunda kalındı, ‘araç yok’ kelimesi artık gündemden büyük ölçekte düştü. Birinci elde de sıfır otomotivde kolay kolay zam yapılamayan bir süreci yaşıyoruz. Gıda ve marketlerle ilgili de yoğun denetimlerimizi yapıyoruz. O konuda da çalışmalarımız devam ediyor. Denetimlerimiz artıyor ve artacak. Tarım ve Orman Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ticaret Bakanlığımız olarak Gıda Fiyat Komitesi çalışmalarına devam ediyor” şeklinde açıkladı.