İlk Defa Net Tarih Verildi! Çalışma Bakanı Asgari Ücret Zammı Ve 3600 Ek Gösterge Düzenlemesi Açıklaması Yaptı!

Merakla beklenen asgari ücret zammı ve 3600 ek gösterge düzenlemesi ile alakalı olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanı Vedat Bilgin bir son dakika açıklaması yaptı.
İlk Defa Net Tarih Verildi! Çalışma Bakanı Asgari Ücret Zammı Ve 3600 Ek Gösterge Düzenlemesi Açıklaması Yaptı!

Türkiye'de son günlerde merakla beklenen iki gelişme var. Bunlardan birisi 2022 yılında asgari ücrete yapılacak olan zam olurken diğeri de memurlar için çıkarılacak 3600 ek gösterge düzenlemesi oldu. Bu iki konu hakkında bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan umut veren açıklamalarda bulundu. Konuya dair asıl açıklama ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından yapıldı. Asgari ücret ne kadar oacak, 3600 ek gösterge düzenlemesi ne zaman çıkacak?

ASGARİ ÜCRET ZAMMI AÇIKLAMASI!

Asgari ücret zammı ile alakalı olarak açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “Asgari ücretli çalışanlarımızın taleplerinin farkındayız. Yıllardır asgari ücretli çalışanlarımızı hükümet olarak enflasyona karşı ezdirmeyen bir politika uyguladık. Bu yıl ise şartlar biraz daha farklı. Yüksek bir enflasyon ile karşı karşıyayız. Buna yönelik tedbirlerimizi Cumhurbaşkanımızın talimatları ile alacağız. Asgari ücret tespit komisyonundan enflasyonun üzerinde, vatandaşlarımızın refah düzeyini ileri bir seviyeye çıkaracak karar alınacaktır.” dedi.

3600 EK GÖSTERGE DÜZENLEMESİ İÇİN İLK DEFA NET TARİH VERİLDİ!

3600 ek gösterge düzenlemesi ile alakalı olarak da konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “Son dönemlerde üzerinde yoğunlaştığımız bir diğer çalışma da 3600 ek gösterge düzenlmesidir. Bakanlığımızın yetkili birimleri ile ilgili bakanlıklar arasında uzun bir süredir yapılan görüşmeler neticelendirilmeye çok yaklaştı. Cumhurbaşkanımızın direktifleriyle bu çalışmaları sona erdirmeyi hedefliyoruz. 3600 ek gösterge düzenlemesini Ocak ayında TBMM'ye getirmeyi planlıyoruz. Bu şekilde memurlarımız ciddi kazanımlar elde edeceklerdir.” ifadelerini kullandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından yapılan asgari ücret ve 3600 ek gösterge açıklamaları büyük bir heyecan yarattı. Asgari ücretin ne kadar olacağı, asgari ücrete ne kadar zam yapılacağı Aralık ayında netleşecek. 3600 ek gösterge düzenlemesinin kapsamı, kimleri kapsayacağı, hangi memurların yararlanacağı gibi ayrıntılar ise Ocak ayında teklifin TBMM Başkanlığı'na sunulması ile kesinlik kazanacak.