İlk işe giriş tarihi 2000 ve öncesi olanlar hemen SGK'ya koşsun! EYT çıksa bile emekli olamayabilirsiniz

Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT yasası üzerinde çalışmalar devam ederken konu hakkında kritik açıklamalar peş peşe gelmeye devam ediyor. EYT'de son dakika bugün gelişmesi ile EYT müjdesi bekleyenlere kritik uyarı geldi. Hemen kontrol etmeniz gerekiyor!!!
İlk işe giriş tarihi 2000 ve öncesi olanlar hemen SGK'ya koşsun! EYT çıksa bile emekli olamayabilirsiniz

Emeklilik hakkı için aranılan prim gün sayısı ve fiili hizmet süresi şartlarını taşımalarına rağmen 1999 senesinde yapılan yasal düzenleme nedeniyle milyonlarca kişi yaş şartına takılmıştı. Emeklilik için aranılan şartlara eklenen yaş şartı nedeniyle emeklilik hakkını yitiren  ve beklemek zorunda kalan kişiler Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT derneği çatısı altında bir araya gelerek seslerini duyurmaya çalışmıştı.

AK Parti tarafından daha önce defalarca karşı çıkılan EYT yasası için sonunda beklenen müjdeli haber gelmiş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak göreve getirilen Vedat Bilgin EYT yasasında çalışmalara başlayacağını duyurmuştu. Yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren Bakan Bilgin EYT'nin bu sene sonuna yetiştirilemese dahi 2023 yılının Ocak ayında mutlaka çıkacağı bilgisine yer verdi. 

EYT NE ZAMAN ÇIKACAK?

EYT'de yasal düzenleme bekleyen kişiler için kritik bir uyarı geldi. Star Gazetesi ekonomi yazarı olan ve aynı zamanda AK Parti MKYK üyeliği görevini de üstlenen SGK uzmanı Resul Kurt yaptığı yeni açıklamasında meclisin 1 Ekim tarihinde açılacağını belirterek seçim öncesi EYT yasasının mutlaka çıkartılacağını söyledi. 

İlk işe giriş tarihi 2000 ve öncesi olanlar hemen SGK'ya koşsun! EYT çıksa bile emekli olamayabilirsiniz

EYT BEKLEYENLER DİKKAT, HEMEN KONTROL EDİN! İLK İŞE GİRİŞ TARİHİ VE PRİM GÜN SAYISI HATALI OLABİLİR Mİ?

 SGK sistemlerinde 2000 yılından sonra bilgisayarlı kayıt dönemine geçildiğini belirten Kurt bu nedenle 2000 öncesi işe girişi olan kişilerde sorunlar yaşandığını belirterek "2000'li yıllardan önceki dönemlerde bilgisayar sistemlerinin yeterince kullanılmaması ve işlemlerin bir çoğunun manuel kağıt ortamında yeterince kontrol olmadan yapılmış olmasından dolayı bir çok çalışanın SGK günlerinde ciddi hatalar ve yanlışlar yapılmıştır" diyerek herkesin bu verileri kontrol etmesi gerektiğini söyledi. 

EYT'de ilk işe giriş tarihinin çok önemli olduğunu belirten Kurt, kişilerin mağdur olmaması nedeniyle mutlaka tarih ve prim gün sayısını e-Devlet üzerinden kontrol etmeleri gerektiğini, bir hata var ise de en yakın SGK'ya başvuruda bulunarak düzeltme dilekçesi yazılması gerektiğini belirtiyor. Örneğin ilk işe giriş tarihi 1999 yılı olmasına rağmen sehven 2000 yılı yazılan bir kişi emeklilikte 8 sene birden kaybediyor. Yine prim günü işlenmeyen kişiler EYT çıksa bile eksik prim günü olması nedeniyle emeklilik hakkını kaybedebiliyor.