İlk kez ev alacaklara düşük faizli konut kredisi aylık taksit tutarları hesaplandı!

Devlet tarafından verilecek olan düşük faizli konut kredisi hakkında detaylar belli olmaya başladı. İşte aylık taksit tutarları..
İlk kez ev alacaklara düşük faizli konut kredisi aylık taksit tutarları hesaplandı!

İlk kez konut alacak olan vatandaşlara maddi olarak destek olmak amacı ile duyurulan düşük faizli konut kredisi hakkında merak edilenler devam ediyor. Kredinin henüz hayata geçirilmemesi nedeni ile vatandaşlar tarafından meraklı bekleyiş sürerken, elde edilen bilgilerin ardından aylık yapılacak olan taksit ödeme tutarının belirlendiği ifade edildi.

DÜŞÜK FAZİLİ KONUT KREDİSİ DUYURULDU!

Son dönemde alınan yeni bir karar ile birlikte bankaların faiz oranları artırıldı. Yaşanan bu artışın ardından ise vatandaşlar artık kredi almak için bankalara da başvuru yapamaz duruma geldi. Durum bu şekilde olunca da devlet tarafından vatandaşların konut alımının desteklenmesi amacı ile ilk kez ev alacaklara özel kredi verilmesi kararı alındı.

Bu karar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Konut arzına ilişkin değerlendirmeler yapıldı, ilk konut edinimini teşvik edecek mekanizmalar üzerinde duruldu. Konut arzı teşvik edilecek. İlk konut alacak olanlara finansal destek verilecek. TCMB ve BDDK'nın bu konuda çalışması var, konut arzını artırmak durumundayız" şeklinde açıklandı.

AYLIK ÖDEME TUTARLARI HESAPLANDI!

Yapılan açıklamalara göre devlet tarafından verilecek olan kredinin yüzde 1,20 faiz oranı ve 180 ay vade ile vatandaşlara sunulacağı öğrenildi. Orta Vadeli Program kapsamında açıklanan bu kredi imkanından faydalanmak isteyen vatandaşlar tarafından detaylar oldukça merak edilmeye başlandı. Bu kapsamda ise yeni detaylar öğrenilmeye başlandı.

Örnek olarak verilen tutarlara göre hesaplanan aylık ödemelere göre 2 buçuk milyon TL tutarındaki bir evin aylık taksit tutarının ise 34 bin TL civarında olmasının beklendiği ifade edildi. Bu hesaplamaların da yapılmasının ardından bu senenin sonuna kadar düşük faizli konut kredisinin Meclis'ten geçerek uygulanmaya başlanmasının planlandığı öğrenildi.

Haber Editörü