İlk kez ev alacaklara düşük faizli kredi müjdesi! 1,20 faizli konut kredisi ne zaman verilecek?

Devlet tarafından ilk kez ev alacak olan vatandaşlar için verileceği duyurulan düşük faizli konut kredisinin detaylarının ne zaman belli olacağı merak konusu oldu.
İlk kez ev alacaklara düşük faizli kredi müjdesi! 1,20 faizli konut kredisi ne zaman verilecek?

Bir süre önce Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından yapılan açıklama ile birlikte ilk kez ev alacak vatandaşlara özel düşük faizli konut kredisinin verileceği öğrenilmişti. Bu açıklamaların ardından konut sahibi olmak isteyen vatandaşlar tarafından bu kredilerin vatandaşlara ne zaman verileceği hakkında merak edilenler peş peşe sıralanmaya başladı.

Orta Vadeli Program kapsamında verilecek olan bu kredilerden kimlerin faydalanabileceği gibi pek çok konu merak edilirken, ilk açıklamada kredinin yüzde 1,20 gibi düşük bir faiz oranı ile verileceği yönünde olmuştu.

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI YILMAZ DUYURDU!

Konuya ilişkin vatandaşlara yapılan ilk açıklama Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan geldi. Yılmaz tarafından yapılan açıklamalarda "Bu kapsamda katılım Finans ve kalkınma bankacılığı konuları gündeme geldi. Buralarda etkili şekilde yine iyi projelere destek olan, parası olana değil bir sistemi nasıl geliştiririz bunlar konuşuldu. Konut arzı konusunda daha fazla artırma, birinci konut edinimini daha güçlü şekilde teşvik edecek mekanizmalar üzerinde durduk.

DPT ve Dünya Bankası ortak çalışma yapmıştı. Tasarruf oranlarını artırıyor. Kamu olarak ilk konut edinimini destekleyici çerçeve içinde hareket edeceğiz" şeklinde ifadelerine yer verildi.

180 AY VADE İMKANI!

Düşük faizli konut kredisi hakkında merak edilenler devam ederken henüz detaylarının açıklanmadığı bu kredi için gelen bir diğer bilgi de kredinin kamu bankaları tarafından 180 ay vade imkanı ile verileceği yönünde olmasının beklendiğiydi. Bu kapsamda ilk kez ev sahibi olacak olan kişilere kamu bankaları tarafından 180 ay vade ve yüzde 1,20 faiz oranı ile konut kredisinin verileceği öğrenilmiş oldu.

DÜŞÜK FAİZLİ KONUT KREDİSİ DETAYLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

1 Ekim tarihinde Meclis'in açılmasının ardından gündeme dair pek çok konu görüşülmeye başlandı. Düşük faizli konut kredisi için de yakın zamanda görüşmelerin başlaması planlanarak en kısa sürede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklama yapmasının beklendiği öğrenildi.