İlk kez konut alacaklar dikkat! Yüzde 50 şartına uymayan kişiler yüzde 1,20 faiz oranlı konut kredisini alamayacak

Devlet tarafından vatandaşlar için verilecek olan düşük faizli konut kredisi hakkında detaylar açıklanmaya başladı. Özellikle bir şarta dikkat çekildi.
İlk kez konut alacaklar dikkat! Yüzde 50 şartına uymayan kişiler yüzde 1,20 faiz oranlı konut kredisini alamayacak

Bundan bir süre önce konut fiyatlarının artması da neden gösterilerek vatandaşlar için düşük faizli konut kredisinin verileceği açıklanmıştı. Yapılan bu açıklamaların ardından konut almak isteyen kişiler tarafından düşük faizli konut kredisinin detayları oldukça merak edilmeye başlandı. Durum bu şekilde olunca da merak edilen tüm detaylara yavaş yavaş açıklama getirilmeye başlandı.

İLK KEZ KONUT ALACAKLAR MÜJDE!

Son dönemde konut fiyatlarının artmaya başlamasının ardından vatandaşlar tarafından konut sahibi olmak neredeyse imkansız hale gelmişti. Konu ile ilgili devlet tarafından vatandaşların konuta erişiminin artırılması amacı ile çalışmalar yapılmaya başladı. Konut ve kira fiyatları için yapılan düzenlemelerin ardından kredilere de el atıldı.

Artan konut ve kira fiyatlarının yanı sıra bankalar tarafından verilen krediler için de artışlar görülmeye başlanmıştı. Bu artışların ardından ise devlet vatandaşların konut alabilmesi için düşük faizli konut kredisini duyurdu. Kredilere ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da "Konut arzına ilişkin değerlendirmeler yapıldı, ilk konut edinimini teşvik edecek mekanizmalar üzerinde duruldu. Konut arzı teşvik edilecek. İlk konut alacak olanlara finansal destek verilecek. TCMB ve BDDK'nın bu konuda çalışması var, konut arzını artırmak durumundayız" şeklinde açıklama yapılmıştı. Konut almak için devlet tarafından kredi alacak vatandaşlar tarafından detayların merak edilmesinin üzerine konu ile ilgili detaylar öğrenilmeye başlandı.

AYLIK ÖDEME TUTARLARI ÖĞRENİLDİ!

Alınacak olan krediler hakkında merak edilenlerin artmasının ardından bu kredilerin 180 ay vade ve yüzde 1.20 faiz oranı ile vatandaşlara sunulacağı öğrenildi. Bu açıdan yapılan hesaplamalara göre ise 2 buçuk milyon TL tutarındaki bir evin aylık taksit tutarının ise 34 bin TL civarında olmasının beklendiği ifade edildi.

YÜZDE 50 DETAYINA DİKKAT!

Bu senenin sonuna kadar detayların açıklanmasının beklendiği krediler hakkında yeni bir detaya da dikkat çekildi. Krediden faydalanmak isteyen kişilerin hem üzerine ev olmaması hem de son bir sene içerisinde konut satışı yapmamış olması gerektiği öğrenildi. Bunun yanı sıra kişi eğer bir konutun yüzde 50 hissesine sahip ise bu kişilerin de konuta başvuru yapamayacakları öğrenildi.

Haber Editörü