İş Bankası Aylık 3.000 TL Taksitle Ne Kadar Konut Kredisi Veriyor?

Konut kredisi çekmek isteyenler kredi maliyetlerine dair araştırmalarını sürdürüyorlar. İş Bankası aylık 3.000 TL taksitle ne kadar konut kredisi veriyor?
İş Bankası Aylık 3.000 TL Taksitle Ne Kadar Konut Kredisi Veriyor?

Türkiye'de ev sahibi olmak için bankalardan konut kredisi desteği almanın bu isteği yerine getirmek imkansız bir hale geldi. Konut fiyatlarındaki artışlardan dolayı insanlar uzun yıllarca yaptıkları tasarruflardan elde ettikleri tüm birikimleri bir araya getirince bir ev satın almaya yetmiyor. Eksik kalan kısım ise bankalardan konut kredisi kullanılarak kapatılabiliyor. Bu şekilde ev sahibi olmak son haftalarda oldukça popüler bir hale geldi.

KONUT FİYATLARINDA ARTIŞ ENDİŞESİ KONUT KREDİLERİNE YÖNLENDİRİYOR

Şu anda kamu bankaları hariç olmak üzere tüm bankalarda konut kredisi faizlerinde çok ciddi yükselişler meydana geldi. Bu faiz artışı nedeniyle insanların kullandıkları konut kredileri için ödemelri gereken maliyetlerde yükseldi. İlk bakuşta bu durum konut kredilerine olan talebin azalması şeklinde sonuçlanması gerekiyordu. Ancak piyasa şartları farklı bir biçimde işledi. Konut fiyatlarının daha da yükseleceğinden endişe edenler konut kredisi maliyetlerini göze alarak ev satın almaya başladılar. Bu durum da yüksek maliyetli konuıt kredisi kullanmak ile neticeleniyor.

İŞ BANKASI KONUT KREDİSİ KAMPANYASI

İş Bankası, Türkiye'nin köklü bankalarından birisi olduğu için çok geniş müşteri potansiyeline sahip oluyor. Bundan dolayı da müşteriler İş Bankası'na sık sık konut kredisi talebinde bulunuyorlar. Bu talepler doğrultusunda İş Bankası tarafından konut kredisi kampanyası şekillendirilerek müşterilerin kullanımına sunuluyor. Şu anda özel bankalar içerisinde en uygun faizli konut kredisi kampanyası İş Bankası tarafından düzenleniyor.

İş Bankası'ndan konut kredisi çekmek isteyenler bugünlerde aylık yüzde 1,95 faiz ile karşılaşıyorlar. Bu faiz oranı normalde yüksek olarak değerlendiriliyor ama konut fiyatlarının artış ihtimali dikkate alındığında gayet makul bulunuyor. İş Bankası'ndan konut kredisi çeken müşteriler bu kredi borçlarını 120 ay vadeye yayabiliyorlar. 10 yıllık vade süresinde taksitler halinde kredi borçlarını geri ödeyen müşteriler ev sahibi olma yolundaki bir engeli de başarı ile atlayabiliyorlar.

İŞ BANKASI AYLIK 3.000 TL TAKSİTLE NE KADAR KONUT KREDİSİ VERİYOR?

İş Bankası Aylık 3.000 TL Taksitle Ne Kadar Konut Kredisi Veriyor?

İş Bankası'ndan konut kredisi kullanan müşteriler aylık yüzde 1,95 faiz ile karşı karşıya kalıyorlar. İş bankası müşterileri aylık 3.000 TL taksit ödeyerek 120 ay vadeli 138 Bin TL konut kredisi çekebiliyorlar. Bu kredinin 10 yıllık maliyetinin ise 360 Bin TL olduğu bildirildi.