İş Bankası kesenin ağzını açtı! Emeklilere 7.500 TL yatıyor!

Emeklilere maaş promosyonu ödemesi yapan bankalar araştırılmaya devam ediliyor. Asgari tutarın üzerinde emekli maaş promosyonu ödemesi yapan bankalardan birisi de İş Bankası oldu. İş Bankası emekliler için kesenin ağzını açtı.
İş Bankası kesenin ağzını açtı! Emeklilere 7.500 TL yatıyor!

Türkiye'de emeklilerin son dönemlerde en çok araştırmasını yaptıkları konuların başında emekli maaş promosyonları geliyor. Emekli maaş promosyonu kampanyaları ile emeklilere ciddi ödemeler yapan bankaların ödeme tarifeleri merak ediliyor. Kamu bankaları emekli maaş promosyonu kampanyalarında özel bankaların gerisinde kalmaya devam ediyorlar. Özel bankalar ise kendi aralarında rekabete giriyorlar. Bu rekabetten kazançlı çıkan ise emekliler oluyor. İş Bankası da bu kıyasıya rekabetin içerisinde emeklilere üst seviyede ödeme yapan bankalar arasında bulunuyor. 

EMEKLİ MAAŞ PROMOSYONU ÖDEMELERİ YAPILIYOR

İş Bankası emekli maaş promosyonu kampanyası ile dikkat çeken bankalar arasında yer alıyor. Emeklilere yüksek tutarlı ödemeler yapılacağını duyuran bankalar arasında yer alan İş Bankası bu konuda koşulları açıkladı. Emekliler bu ödemeleri alabilmek için bazı işlemleri yapmak durumundalar. Öncelikle İş Bankası'na emekli maaşlarının taşınması gerekiyor. Bu işlem tamamlandığında ise emekli maaş promosyonuna dair bir sözleşme yapılıyor. Bu sözleşmede taraflar birbirlerine karşı bazı sorumluluklar ediniyorlar.

Emekli maaş promosyonu sözleşmesi ile müşteri İş Bankası'nda 3 yıl boyunca emekli maaşını bir başka bankaya taşımayacağına dair söz veriyor. Bu sözün herhangi bir tazminat maddesi bulunmuyor. Banka da müşterinin bu sözüne karşılık emekli, maaş promosyonu ödemesi yapıyor. Ne kadar ödeme yapılacağı ise İş Bankası'ndan emekli maaş promosyonu tarifesine bakılarak maaş miktarına göre öğrenilebiliyor. Emeklinin maaşında haciz kesintisi veya nafaka kesintisi varsa bu tutarlar çıkarıldıktan sonra promosyon hesaplaması yapılıyor. 

İş Bankası'nın açıklamış olduğu emekli maaş promosyonu tarifesine göre emekli maaşı 10.000 TL ve üzerinde olan emeklilere 7.500 TL maaş promosyonu ödemesi yapılıyor. Emekli müşterinin maaşı 7.500 TL ile 10.000 TL arasındaysa o zaman ödenecek maaş promosyonu 6.750 TL oluyor. Emekliler bu tutarın altında maaş promosyonu almıyorlar ama dul ve yetim maaşı alanlara bu tutarın altında ödemeler yapılabiliyor. Maaşları 3.500 TL ile 7.500 TL arasında olan dul ve yetimlere 5.250 TL maaş promosyonu ödemesi yapılıyor. Eğer 3.500 TL'nin altında maaş alınıyorsa o zaman promosyon tutarı 4.500 TL oluyor.