İŞKUR’dan gençlere günde 327 TL harçlıkla iş imkanı! 15-60 yaş arası herkes başvurabilir

İŞKUR tarafından vatandaşlara çeşitli destek ödemeleri yapılmaya devam ediliyor. İŞKUR hem destek ödemesi yapıyor hem de işsizlere iş imkanı veriyor.
İŞKUR’dan gençlere günde 327 TL harçlıkla iş imkanı! 15-60 yaş arası herkes başvurabilir

İş arayan gençler için İŞKUR tarafından yapılan son açıklama ile birlikte günde belirli bir miktarda yapılacak olan ödeme sayesinde iş bulma imkanının tanındığı ifade edildi. İşbaşı eğitim programı kapsamında yapılacak olan bu ödemelerin asıl amacının kişilere iş imkanı sağlamak ve istihdam edilebilirliği artırmak olduğu açıklandı.

GÜNDE 327 TL ÖDEME YAPILACAK!

İŞKUR tarafından yapılan açıklamalara göre kaydı bulunan ve belirli şartları sağlayan kişilere yeni imkanlar tanınacağı ifade edildi. Güncellenen ve sürekli olarak yenisi açılan ilanlara yapılacak olan başvuruların onaylanması ile birlikte iş imkanı kazandırıldığı, bunun yanı sıra da 327 TL öğrenci kategorisinde bulunan kişilere ödeme yapılacağı öğrenildi.

Kişilerin bu kampanya dahilinde belirli şartların sağlanması gerektiği ifade edildi. Kapsam dahilinde kişilerin sağlaması gereken şartlar ise şu şekilde verildi;

İŞKUR’a kayıtlı işsiz olmak,

15 yaşını tamamlamış olmak,

İşverenin birinci veya ikinci derece kan hısımı veya eşi olmamak,

Emekli olmamak,

Programa başladığı tarihten önceki bir yıl içerisinde program düzenlenecek işverene ait vergi numarası altında yer alan işyerlerinde sigortalı olmamak,

Kurumca aynı meslekte düzenlenen kurs/programı tamamlamamış olmak,

Programa katılmama yönünde yaptırım uygulanmıyor olmak,

İş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmak şartlarının sağlanması gerekmektedir.

BAŞVURULAR İŞKUR ÜZERİNDEN ALINIYOR!

İŞKUR’a kayıtlı olan işsizlerin alınacağı bu kadrolar için kişilerin girişi yaptıktan sonra “İşbaşı Eğitim Programı” ile birlikte başvurularını tamamlayabileceği öğrenildi. Kadrolara girmeyi başaran kişilerden öğrenciler için 327 TL ödeme yapılacağının açıklanması ile birlikte başvuruların dönem dönem yayımlandığı, kişilerin kendilerine uygun istihdam sağlayabilecekleri iş yerleri için sık sık takipte kalmaları gerektiği ifade edilmiş oldu.