İslam Memiş'ten çok kritik borsa yorumu! Bir sabah batma ihtimalimiz çok yüksek

İsrail Filistin savaşının ardından piyasaların ekonomik anlamında nasıl etkilendiği hakkında İslam Memiş açıklamalarda bulundu.
İslam Memiş'ten çok kritik borsa yorumu! Bir sabah batma ihtimalimiz çok yüksek

Uzun senelerdir devam eden ve de geçtiğimiz günlerde patlak veren İsrail Filistin savaşı binlerce vatandaşın hayatını kaybetmesine neden olurken, diğer ülkeler tarafından da gerekli onlar tedbir ve önlemler açıklamaya başlamıştı. Durum bu şekilde iken bu savaşın ekonomik olarak vatandaşları nasıl etkileyeceği hakkında da yorumlar geldi.

Altın ve Para Piyasalar Uzmanı İslam Memiş'ten savaş ile birlikte borsanın nasıl etkileneceğini konusunda açıklama şu şekildeydi;

YAŞANAN GERİLİMİN ARDINDAN BATMA İHTİMALİMİZ ÇOK YÜKSEK!

"İçinde bulunduğumuz enflasyonun bahanesini Rusya-Ukrayna savaşına bağlamışlardı. Şimdi ise İsrail-Filistin savaşına bağlayacaklar. “Büyük Reset” için ikinci bir çöküşe ihtiyaç vardı. İlkini 2020’de görmüştük. Bu savaş senaryosu ile ikinci çöküşe hazır mısınız?

Küresel borsaların ansızın düştüğü, petrol fiyatlarının zirve yaptı, altın ve gümüşün gerçek değerine ulaştığı bir çöküşe. Şimdi bazıları avcunu ovuşturarak der ki “Sadede gel, ne kadar yükselecek?” Yıl sonu için hedeflerimi vermiştim, değişen bir şey yok. Değişen tek şey üzerine koya koya giderler!

Dolar/TL’de 29,70 Gram altın da 1.880 Borsa da 7.500 puan altı 7.150 puan gibi. Bugünden itibaren piyasada günlük veya aylık işlem yapanlar dikkat etsin. Bir sabah batma ihtimaliniz çok yüksek olur.

Bugün savaş sonrası ilk günümüz. Cuma günü ile bugün arasında ne fark mı var? Dolar/TL 27,57’den 28,12’ye Avro/TL 29,22’den 29,74’e Gram altın 1.701’den 1.743’e Ons altın 1.833 dolardan 1.855 dolara yükselirken Borsa 8.464 puandan 7.900 puana geriler. Dediğim gibi, bugün daha ilk günümüz. Yani, savaş fiyatlaması daha yeni başladı."

Editör Notu = Haberde yer alan ifadeler Altın ve Para Piyasalar Uzmanı İslam Memiş'e ait olup yatırım tavsiyesinde bulunulmamıştır.