Kabine öncesi sıcak kulis haberi emekliye 2023 müjdesi bin TL seyyanen zam ve 2000 sonrası için intibak yasası mı olacak?

Milyonlarca emekli 2023 emekli maaşı zam oranı için verilecek müjdeli haberi beklerken bugünkü kabine toplantısı öncesi yeni kulis haberi gündemi hareketlendirdi. Emeklilere seyyanen zam ve 2000 sonrası emekliye intibak zammı iddiaları açıklandı!
Kabine öncesi sıcak kulis haberi emekliye 2023 müjdesi bin TL seyyanen zam ve 2000 sonrası için intibak yasası mı olacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında bugün Beştepe'de toplanacak olan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi öncesi kulis haberleri basına düşmeye devam ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yaptığı açıklamasında bugün yapılacak olan toplantıda sözleşmeli personele kadro konusunun gündeme alınacağını ve düzenlemeyi Erdoğan'ın kabine sonrasında ulusa sesleniş konuşması ile duyuracağını ilan etmişti. 

Kabine toplantısında bugün Suriye'ye sınır ötesi kara harekatı da başta olmak üzere çok sayıda konunun ele alınması beklenirken 2023 Ocak zammı öncesi emeklilerin gelir refahını yükseltecek ve alım gücünü arttıracak yeni düzenlemelerin de gündeme geleceği iddia edildi. Hükümete yakın kaynakların basına aktardığı AK Parti kulis haberlerine göre oy oranlarını arttırmak ve emeklilerin gönlünü almak adına EYT öncesi emeklilere seyyanen zam ve uzun zamandır beklenen intibak yasası bir kere daha gündeme taşındı. 

EMEKLİLERE İNTİBAK YASASI ÇIKTI MI, İNTİBAK ZAMMI VAR MI SON DAKİKA ÇIKACAK MI?

Milyonlarca emeklinin maaşını arttıracak ve emekli maaşı rakamları arasındaki farkı ortadan kaldıracak intibak yasası zammı için kulisler 2023 seçimleri öncesinde bir kere daha hareketlenmişti. Gelen talepler üzerine emlak365.com olarak bizimde sürekli olarak gündemde tutmaya çalıştığımız intibak yasası için bugün yeni bir son dakika kulis haberi daha gündeme taşındı. Bugün yapılacak olan kabine toplantısı ile intibak düzenlemesinin kabine toplantısında gündeme alınabileceği iddia edildi. 

 Hatırlanacağı üzere 2000 öncesi emekli olan kişilere intibak düzenlemesi yapılmış ve o tarihte yapılan düzenleme ile emekli maaşlarına intibak zammı olarak 55 TL ile 355 TL arasında değişen oranlarda zam yansıtılmıştı. Yükselen maaşlar neden ile 2000 sonrası intibak yasası düzenlemesi durumunda daha yüksek artış yapılması bekleniyor. 

 EMEKLİLERE YILBAŞI MÜJDESİ 1000 TL SEYYANEN ZAM GELECEK Mİ, YAPILACAK MI?

Emeklilerin alım güçleri yükselen enflasyon nedeniyle düşerken Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulan özel emekli dosyasında bin liralık seyyanen zammın da yer aldığı iddia edildi. Emekli maaşlarına 2023 Ocak zammının beklentinin altında kalması durumunda seyyanen zam formülünün devreye sokulacağı ve bu şekilde maaşlarda artış yaşanabileceği dile getirildi. İddiaların doğruluğunu ise önümüzdeki günler gösterecek.