Kamu işçileri pazarlık masasında! Maaş zammında 4.950 TL'lik fark!

Kamu işçilerinin maaş zammı pazarlıklarında son aşamaya geçildi. Taraflar maaş zammında son tekliflerini birbirlerine ilettiler. Kamu işçilerinin maaş zamları ne kadar olacak?
Kamu işçileri pazarlık masasında! Maaş zammında 4.950 TL'lik fark!

Kamu işçilerinin maaş zamları ile alakalı olarak pazarlıklarda son aşamaya geçildi. İşçilerin maaşlarına yapılacak olan zam için taraflar son tekliflerini birbirlerine ilettiler. Daha önce 1 Mayıs Emek Ve Dayanışma Günü öncesinden anlaşma sağlanacağına dair açıklamalar yapılmıştı ama henüz herhangi bir anlaşma sağlanamadı. Yarına kadar sürpriz bir gelişme yaşanıp yaşanmayacağı merakla bekleniyor.

TÜM MAAŞLARI ETKİLEYECEK!

Türkiye’de kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan yaklaşık 700 bin işçinin maaş zamlarına dair pazarlıklar sürerken yeni açıklamalar gelmeye devam ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin konuya dair bir açıklama yaparak, “Ben bu konuda devleti temsil eden taraftayım. Toplu iş sözleşmelerini kamuyu temsil eden işveren sendikaları yapıyor. Tarafların görüşmeleri devam ediyor. Bu uzlaşma çıkacağını ümit ediyorum. Emekçilerimizin hak ettikleri maaşları almaları bizim arzumuzdur. Kamu işçilerine yapılacak zam özel sektör dahil çok sayıda alanda maaşları etkileyecektir.” dedi.

SEÇİM ÖNCESİ ANLAŞMA SAĞLANMALI

Kamu işçilerinin maaş pazarlığında rol alan isimlerden olan Türk-İş Başkanı Ergün Atalay ise bir açıklama yaparak, “Bizim bir teklifimiz oldu ve bunun karşılığında bir karşı teklif aldık. Şu anda anlaşma sağlandı diyemeyiz. Teklifler arasında biraz fark var. Biz işçilerimizi memnun etmeyecek bir rakama imza atmayız. Taleplerimize yaklaşılırsa anlaşma sağlanır. Seçimlerden önce bu işi bitirmek istiyoruz ama işçilerimizin lehine bir teklif ortaya konulmalıdır.” ifadelerini kullandı.

MAAŞ ZAMMI İÇİN SON TEKLİF NE?

Kamu işçilerinin maaş zammı için kamu işveren sendikası TÜHİS tarafından son bir teklif yapıldı. Buna göre brüt taban maaş 12.000 TL olarak belirlenecek ve bunun üzerine yüzde 40 maaş zammı yapılacak. Böylece kamu işçilerinin brüt maaşları en az brüt 16.800 TL’ye yükselmiş olacak. İşçi sendikaları ise yapılan bu teklifi kabul etmeyerek bir karşı öneride bulundular. İşçi tarafı brüt taban maaşın 15.000 TL olarak belirlenip yüzde 45 zam uygulanmasını istiyor. Bunun kabul edilmesi durumunda kamu işçilerinin alacakları en düşük brüt maaş 21.750 TL olacak. Tarafların teklifleri arasında brüt maaş üzerinden 4.950 TL’lik fark bulunuyor.