Karadeniz doğalgazında geri sayım! Cumhurbaşkanı Erdoğan hangi müjdeyi açıklayacak?

Enerji, ve Tabii Kaynaklar Bakanı fatih Dönmez, Karadeniz doğalgazı ile alakalı olarak son gelişmeleri açıklarken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın vatandaşlara bir müjde vereceğini ilan etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın müjdesi ne olacak?
Karadeniz doğalgazında geri sayım! Cumhurbaşkanı Erdoğan hangi müjdeyi açıklayacak?

Türkiye’de Karadeniz doğalgazı ile alakalı olarak tarihi bir süreç yaşanıyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez yapılan çalışmalarda gelinen son durumu açıkladı. Karadeniz’de Türkiye’nin keşfettiği doğalgazın kullanıma hazır hale getirilmesine sadece günler kalırken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir de müjde açıklayacağı bildirildi.

KUYULARDA VANALAR AÇILDI!

Karadeniz’deki doğalgaz ile ilgili yapılan son çalışmalara dair bilgi veren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, “Dün gece itibarıyla oradaki kuyularından vanaları açarak deniz altındaki ana iletim hattına gazı basmaya başladık. 30 saatte karaya ulaşacak. Perşembe günü Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle projemizin ilk fazını açacağız. Dün gece itibarıyla oradaki kuyularından vanaları açarak deniz altındaki ana iletim hattına gazı basmaya başladık. Perşembe onu karaya çıkaracağız.” dedi.

60 MİLYON METREKÜP KAPASİTEYE ÇIKILACAK

Yapılacak doğalgaz üretimi hakkında da bilgi veren Bakan Fatih Dönmez, “İlk etapta 10 kuyu üretime alınacak. 3 yıl içerisinde üretimi 10 milyon metreküpten 40 milyon metreküpe çıkarmış olacağız. Faz 3’e geçtiğimizde üretimimiz 60 milyon metreküp olacak.” şeklinde konuştu.

CUMHURBAŞKANI MÜJDE AÇIKLAYACAK!

Doğalgaz fiyatlarına ilişkin değerlendirme yapan Bakan Dönmez "Gazı sisteme verdikten sonra vatandaşlar faydayı fiilen yaşayarak görecek. Cumhurbaşkanımızın müjdeleri olacak. İthal ettiğimiz gazı hala konuta sübvansiyon uygulayarak veriyoruz. Daha ekonomik bir şekilde vatandaşa yansıtacak bir müjdeyi paylaşacağız." dedi.

DOĞALGAZ MÜJDESİ NE OLACAK?

Karadeniz’de bulunan ve Perşembe gününden itibaren de çıkarılmaya başlanacak olan doğalgaz nedeniyle Cumhurbaşkanı tarafından vatandaşlara bir müjde açıklanacak. B u müjdenin ne olduğu şu ana kadar kesinleşmedi ve kamuoyunda yer almadı. Ancak 3 ihtimal olduğu bildirildi. Nisan ayında fatura almamak, yıl sonuna kadar abone başı her ay 25 metreküp bedava doğalgaz vermek, 6 ay yüzde 25 doğalgaz indirimi yapmak gibi seçeneklerin masada yer aldığı ifade ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu müjdelerden birisini vatandaşlara açıklaması bekleniyor.