Kış gelmeden hemen başvurun! Bakanlık kömür ve 2500 TL doğal gaz yardımlarını duyurdu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan son açıklama ile birlikte vatandaşlara kış öncesinde yakacak desteklerin verileceği öğrenildi.
Kış gelmeden hemen başvurun! Bakanlık kömür ve 2500 TL doğal gaz yardımlarını duyurdu

Her sene olduğu gibi 2023 ve 2024 yılı için kış aylarına girerken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından vatandaşlara bazı destek ödemeleri yapılmaktadır. Bu destek ödemeleri dar gelirli vatandaşların herhangi bir maddi zorluk yaşamadan kolay bir şekilde kış aylarında ısınma ihtiyaçlarını karşılaması için vatandaşlara düzenli olarak verilmektedir. Son olarak bu sene bakanlık tarafından yapılan yeni duyuruda da kömür desteği ve doğal gaz tüketim desteğinin verileceği öğrenilmiştir.

AİLE BAKANLIĞI YAKACAK DESTEKLERİNİ DUYURDU!

Konu ile ilgili bakanlık tarafından destekler hakkında yapılan açıklama şu şekildeydi;

Kömür Desteği

Kapsamı = Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından 3294 sayılı Kanun kapsamındaki ihtiyaç sahibi hanelere temin edilen kömürün ulaştırılması şeklinde yakacak yardımı yapılmaktadır.

Başvuran = 18 yaş üstü aile bireyi

Kimler Faydalanır = 3294 sayılı Kanun kapsamındaki sosyal güvencesi olmayan ihtiyaç sahibi haneler veya sosyal güvencesi olan ancak hane içinde kişi başına düşen aylık geliri net asgari ücretin 1/3’ünden (2023 yılı için 3.800,78 TL) az olan haneler faydalanabilmektedir.

Evrak = Kimlik Belgesi

Tutar = Hanelere dağıtılacak kömür miktarı bölgenin iklim koşulları, geçmiş yıllara ait dağıtım miktarları ve kömürün ısıl değerleri dikkate alınarak 2023 kömür döneminden itibaren Bakanlığımızca belirlenecektir.

Ödeme Dönemi = Kış ayları öncesinde belirlenen sevkiyat programına göre teslimatlar gerçekleştirilmektedir.

Doğal Gaz Tüketim Desteği

Kapsamı = 3294 sayılı Kanun kapsamında olan veya dönemsel ihtiyaç sahibi olup temel ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda oldukları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca belirlenen hanelere doğal gaz tüketim desteği sunulmaktadır.

Başvuran = e-Devlet Kapısı üzerinden resmi ikamet adresine kayıtlı mesken türü doğal gaz aboneliğine sahip kişiler başvurabilmektedir.

Kimler Faydalanır = Belirlenen başvuru döneminde e-Devlet Kapısı üzerinden destek programına başvuruda bulunan Türk Vatandaşlarından doğal gaz arzı sağlanan ilçe/ beldede ikamet eden ve e-Devlet başvuru sürecinde seçtiği, kullanımda olan mesken türünde adına kayıtlı ön ödemeli ya da faturalı sayaca bağlı doğal gaz aboneliği bulunan kişilerden ön eleme kriterlerini geçen ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca hak sahipliği kararı verilen kişiler faydalanabilmektedir.

Evrak =

•Kimlik Belgesi

•Resmi ikamet adresine kayıtlı mesken türü aboneliğe haiz doğal gaz faturası/ön ödemeli sayaç kartı

Tutar = Tutarlar bölgenin iklim koşullarına göre ısıl harita temel alınarak hazırlanan liste kapsamında hane başı yıllık 900 TL ila 2.500 TL arasında değişkenlik göstermektedir.

Ödeme Dönemi = Isıl harita baz alınarak belirlenen tutarlar Genel Müdürlükçe belirlenen uygun ödeme dönemlerine göre iki eşit taksitte gerçekleştirilmektedir.

Yukarıda verilen desteklere başvuru yapmak isteyen kişilerin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın resmi internet adresi üzerinden başvuru işlemlerini tamamlaması gerekmektedir.

Haber Editörü