Konut yatırımcılarına Mert Başaran'dan altın niteliğinde tavsiye! Bu tip evler tercih edilmelidir

Yatırım amacı ile konut satın almak isteyen vatandaşlar için uzman isim Mert Başaran önemli noktalara değinerek tavsiyelerde bulundu.
Konut yatırımcılarına Mert Başaran'dan altın niteliğinde tavsiye! Bu tip evler tercih edilmelidir

Bugün yayımlanan bir raporda artık konut ve kiraya olan taleplerin azaldığı öğrenilmişti. Konut fiyatlarının oldukça artmasının ardından taleplerin bulunsa da alabilen kişi sayısında azalmaya rastlandığı ifade edildi. Durum bu şekildeyken yatırımcılar tarafından konutta nasıl adımların atılabileceği de merak edilmeye başlandı.

Konuya ilişkin yazar Mert Başaran sosyal medya hesabından bir yazı yayımlandı. Burada konut ile yatırım yapmak isteyen vatandaşlara altın niteliğinde tavsiyelerde bulundu. Yatırım amacı ile konut alacak olan vatandaşların tercihlerinin neler olması gerektiğine değindi.

KONUT YATIRIMI YAPACAKLAR DİKKAT!

Sosyal medya hesabından "İlla ev alacaksanız üniversite yada sanayi yakını 1+0 daire alın! En iyi kira getirisi ve kolay nakite dönen bunlar... Dönerse senindir dönmezse hiç senin olmamıştır" şeklinde açıklama ile video yayımlayan Mert Başaran beklenen tavsiyeyi verdi.

Videolu paylaşımda Mert Başaran, "İlla ev alacaksanız küçük ev alın. 1+0'lar en çok prim yapıyor ve en çok rahat kiraya gidiyor ve en çok kiracı dönüş hızı kolay oluyor. Yani 3-4 yıla o kiracı üniversiteyi bitiriyor, okulu bitiriyor gidiyor ve siz çok daha iyi bir fiyata kiraya verebiliyorsunuz. Yine aynı şekilde oturum amaçlı alınmadığı için, kullanım amaçlı alınmadığı için, yatırımcı için alındığı için bizim ev alırken en önemli kuralımız 'Returning Investment'tir yani Amortisman süresidir. En iyi amortisman süreleri ondadır yani 1+0 ev 12-13 yılda amorti edebiliyor. Amortisman süresi nedir, aldığınız fiyatla kaç ayda kirayla dönüyor?" şeklinde ifadeler ile yatırım konusunda en iyi yolun şu anda 1+0 evlerden geçtiği ifade edildi.

EDİTÖR NOTU = Haberde yer alan ifadeler Yazar Mert Başaran'a ait olup yatırım tavsiyesinde bulunulmamıştır.