Kredi kartı borcu olan herkes baksın! Perşembe günü tamamen değişecek

Türkiye son yıllarda enflasyon oranları ciddi seviyelerde artış gösterdi. Durum böyle olunca vatandaşlar harcamalarını kredi kartlarından yapmaya başladı. Her geçen gün artmaya devam eden kredi kartı borcu vatandaşın sırtına yük gibi bindi!
Kredi kartı borcu olan herkes baksın! Perşembe günü tamamen değişecek

Tüm Türkiye’nin merakla beklediği Merkez Bankası faiz kararı Perşembe günü açıklanacak. Piyasalarda oldukça durağan ve gergin bir hava hakim.. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yaptığı açıklamalarında özellikle enflasyonun ciddi bir şekilde kontrol altına alınması için kredi kartlarına birtakım sınırlamaların geleceğinin sinyalini vermişti.

PİYASALAR HEYECANLA BEKLİYOR

Yaklaşık son 3 aydır peş peşe Merkez Bankası faiz artırım kararı aldığını açıklıyor. Uzmanların analizine göre bu ay için de faiz artışına gidilebileceği öngörülüyor. Eğer yarın Merkez Bankası faiz artırım kararı açıklarsa, bu durumda kredi kartlarının faiz oranları da artış gösterecek.

1200x627-kredi-karti-limiti-nasil-belirlenir-kredi-karti-yukseltme-nasil-yapilir-1590746341240.jpg

SEÇİMDEN SONRA ARTTI

Özellikle 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra ekonomide yönetimler değişmiş ve MB Haziran ayı toplantısından bu yana artış kararları almaya başladı. Yüzde 8,5 olan politika faizi sadece son 3 ayda yüzde 25’e çıktı. Önümüzdeki aylarda da artışın devam etmesi ve yüksek faiz oranlarının korunması bekleniyor.

FAİZ ORANLARI ARTSA DA KREDİ KARTLARI HALA KULLANILIYOR

Konu ile ilgili son verileri geçtiğimiz gün Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu aktardı. BDDK’nın verilerine göre kredi kartlarında uygulanacak olan faiz ve gecikme artmaya devam etse bile vatandaşlar kredi kartlarını kullanmaktan vazgeçemiyor. Haziran ayının başında bireysel kredi kartlarının miktarı 721,4 milyar iken, bu rakam 8 Eylül’de 924,7 milyar olarak büyüme kaydetti.