Kredi muslukları açılıyor diyen ünlü ekonomist yeni KGF Destek Paketi ile ucuz kredi geliyor diyerek rakamı verdi

Ziraat Bankası eski genel müdür yardımcısı ve ünlü ekonomist Prof. Dr. Şenol Babuşcu Kredi Garanti Fonu KGF destek paketi ile ucuz kredi verileceğini iddia etti. KGF kredisi ne zaman verilecek 2022 tarih belli oldu.
Kredi muslukları açılıyor diyen ünlü ekonomist yeni KGF Destek Paketi ile ucuz kredi geliyor diyerek rakamı verdi

Hatırlanacağı üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabine toplantısının ardından yapılan açıklama ile milyonlarca esnaf ve sanatkara 100 milyar TL kredi desteği sağlanacağı verileceği ilan edilmişti. Halkbank üzerinden verilen destek kredisi ile esnaf ve sanatkarlara faizsiz ve düşük faizli kredi desteği sağlanmıştı. 

Söz konusu kredi paketi yoğun ilgi görürken yapılan açıklamanın ardından yeni kredi paketi beklentisi de KGF destek paketi için oluşmuştu. Kredi Garanti Fonu destek paketi için hükümetin çalışmalara başladığı iddia edilirken yeni paketin Aralık ayında geleceği belirtildi. Yeni paket ile ticari işletmelere 70 milyar liralık kredi desteği sağlanacağı ilan edildi. 

KREDİ GARANTİ FONU YENİ KGF DESTEK KREDİSİ PAKETİ NE ZAMAN VERİLECEK?

Yeni KGF paketi hakkında açıklama yapan ZiraatBankası (E)Genel Müdür Yardımcısı, Halkbank(E)Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi, Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı Prof.Dr. Şenol Babuşcu tarafından yapıldı. Babuşcu sosyal medyadan yaptığı paylaşımında "Esnaf ve Sanatkara bu ay açıklanan 100 milyar TL kredi destek paketinden sonra, ticari işletmeler için hazırlanan 70 milyar TL. Kredi Garanti Fonu(KGF) destek paketi geliyor. KGF destek paketi en geç Aralık ayı sonuna kadar başlayacak. Seçim yaklaştıkça kredi muslukları açılıyor" diyerek seçim yaklaştıkça kredi musluklarının açılacağını iddia etti. 

Şenol Babuşcu'nun iddiaları doğru çıkarsa yeni KGF destek kredisi için başvurular Aralık ayı itibari ile alınmaya başlayacak. Söz konusu kredi paketinden ticari işletmeler yararlanabilecekler.