Kuyumcular Başkanı çok yakın diyerek duyurdu! Yeni yıl için çeyrek altından rekor beklentisi!

Altın yatırımcıları için Kuyumcular Başkanı tarafından yapılan son açıklama ile birlikte yeni yıl için beklentilerin arttığı öğrenildi.
Kuyumcular Başkanı çok yakın diyerek duyurdu! Yeni yıl için çeyrek altından rekor beklentisi!

Son dönemde özellikle İsrail ile Filistin arasında yaşanan savaşın ardından altın piyasasında hareketlilik yaşanmaya başladı. Durum bu şekilde olunca da bu hareketliliğin yatırımcılar tarafından nasıl yorumlanması gerektiği de merak konusu oldu. Piyasalar hakkında beklentiler de uzman isimler tarafından hem gram altın için hem de çeyrek altın için sık sık açıklanmaya başladı.

Ege'de Son Söz'ün haberine göre, İzmir Kuyumcular Odası Başkanı Murat Kurtuluş Buyrukçu tarafından yeni yıl için hem gram altın hem de çeyrek altın hakkında değerlendirmeler yapıldı. Bu çerçevede yeni rakamların neler olabileceği konusunda bilgilendirmeler de yapılmaya başlandı.

ÇOK YAKIN BİR ZAMANDA ALTIN OLMASI GEREKEN FİYATA GELECEK!

Konu hakkında yaptığı açıklamalarda piyasalarda savaşın da etkileri bulunduğundan bahseden Buyrukçu, "Ülkemizde, İsrail - Filistin savaşı acaba Türkiye'ye sıçrar mı, sorusu kafada var. Savaşın bize sıçrama ihtimali bile bu tür dalgalanmalara sebep oluyor." diyerek bu korkunun piyasaları nasıl hareketlendirdiğini şu sözler ile açıkladı.

"Altın, çok uzun zamandır, olması gereken değerin altında kalmıştı. Altındaki artışlar, beklentilerin, olması gerekenin altında seyretti. Fiyatı artış gösteren tüm emtialara bakın; enflasyon rakamlarına bakın, petrole bakın, en az artış gösteren emtianın altın ve döviz olduğunu görürsünüz. En büyük darbeyi altın ve döviz yedi." diyerek altının çok yakın bir zamanda olması gereken seviyelere ulaşacağından bahsetti.

YILBAŞI İÇİN GRAM ALTIN VE ÇEYREK ALTIN TAHMİNİ GELDİ!

Tüm bu süreçlerin ardından altının ulaşacağı seviyelerin hangi boyutlarda olacağı konusunda ise tahminler yapılarak, "Altının gramı 1770 lira, yılbaşına kadar 2000'li rakamları görür diye düşünüyorum. Bu sözüm bir yatırım çağrısı anlamına gelmedin. Ben ekonomist değilim, yatırım yönlendirme uzmanı da değilim, sadece sektörün içinde biri olan tahminde bulunuyorum. Altın en güvenli limandır. Bugünkü gidişat ile çeyrek altın 3 bin 70 lira, yılbaşında 4 bin liraya kadar dayanır." ifadelerine yer verdi.

Bu dönemde herkesin parasını iyi bir şekilde değerlendirmek istediğini de ifade ederek bunun için altın artık daha fazla tercih ediliyor dedi.

EDİTÖR NOTU = Haberde yer alan ifadeler Kuyumcular Odası Başkanı'nın değerlendirmeleri olup, yatırım tavsiyesinde bulunulmamıştır.

Haber Editörü