KYK Borcu Silinmesi Son Dakika! Öğrenim Kredisi Faizi Silinecek Mi? Bakan Kasapoğlu Açıkladı

Milyonlarca öğrenci ve ailesinin beklemiş olduğu KYK kredi borçları hakkında son dakika açıklaması Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu tarafından yapıldı. KYK borçları silinecek mi, kredi faizleri borçlarına af gelecek mi?
KYK Borcu Silinmesi Son Dakika! Öğrenim Kredisi Faizi Silinecek Mi? Bakan Kasapoğlu Açıkladı

Kredi Yurtlar Kurumu tarafından üniversite öğrenimi gören öğrencileri verilen KYK kredilerinin geri ödemeleri yüksek faiz nedeni ile eleştirilere neden olmuştu. Son dönemde enflasyon rakamlarında yaşanan yükseliş ile öğrencilerin ödemiş oldukları faiz yükü de ağırlaşmıştı. Sosyal medyadan yapılan paylaşımlar ile öğrenciler yaşadıkları mağduriyet nedeniyle seslerini duyurmaya çalışmışlardı. 

Yapılan paylaşımlarda atılan resimler ile borçların büyük bir bölümünün faiz yükünden oluşması sosyal medyada büyük yankı uyandırmıştı. Gençlerin yapmış oldukları paylaşımlar sonrasında gözler hükümete çevrilmişti. Pazartesi günü yapılacak olan kabine toplantısının ardından nihai kararın açıklanacağı ilan edilirken bugün son dakika açıklaması Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu tarafından yapıldı. 

KYK BORÇLARINA AF GELECEK Mİ, KREDİ FAİZİ SİLİNECEK Mİ?

Özel bir televizyon kanalının canlı yayınına katılan  Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu gelen soru üzerine KYK borçlarının faizinin silinip silinmeyeceğini açıkladı. Kasapoğlu sunucu tarafından yöneltilen "KYK borçlarının faizi silinecek mi?" sorusuna "Türkiye kurumsal olarak bursları gündeme getiren İBB Başkanı'yken Türkiye'nin gündemine getiren Sayın Cumhurbaşkanımızdı.

KYK Borcu Silinmesi Son Dakika! Öğrenim Kredisi Faizi Silinecek Mi? Bakan Kasapoğlu Açıkladı

Öğrencilerimizin beklentisi neyse hep çıtayı daha yukarısına koyduk. Kılıçdaroğlu faiz diyor. Faiz ise faize en karşı biziz. Bu bir faiz uygulaması değildir. 351 sayılı yurt hizmetleri kanunundaki fiyat enfeksli gelişen bir uygulamadır. Hiçbir konjonktüre öğrencilerimizi kurban etmeyiz. Öğrencilerimiz ve ailelerinin ferahı için gerekeni yapacağız. Her şey hazır, Cumhurbaşkanımız Kabine sonrası açıklayacak" diyerek yarınki kabine toplantısını işaret etti. 

KYK Borcu Silinmesi Son Dakika! Öğrenim Kredisi Faizi Silinecek Mi? Bakan Kasapoğlu Açıkladı

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, YARIN SAAT KAÇTA?

KYK kararının açıklanacağı kabine toplantısı Pazartesi günü yani 18 Temmuz 2022 yapılacak. Normal koşullar altında kabine toplantısı saat 15:00 itibari ile başlıyor ve saat 18:00 - 20:00 saatleri arasında alınan kararlar Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan ulusa sesleniş konuşması ile ilan ediliyor. 

Kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan milyonlarca öğrencinin kaderini belirleyecek olan kritik kararı açıklayacak. Ancak, KYK borçlarına af müjdesi gelmesi pek mümkün görünmezken KYk öğrenim kredisi borçlarına yapılandırma yapılarak faizlerin silinmesi ve kalan tutarın 60 ay gibi belirlenen vadede yeniden hesaplanarak taksitli bir şekilde ödenmesi gibi muhtemel bir  kararın çıkabileceği tahmin ediliyor.